След редица опити, в Софийския районен съд започнаха разпитите по

...
След редица опити, в Софийския районен съд започнаха разпитите по
Коментари Харесай

В Софийския районен съд започнаха разпитите по делото срещу прокурорския син

След редица опити, в Софийския областен съд започнаха разпитите по делото против прокурорския наследник Васил Михайлов. Младежът е обвиняем за осем закононарушения, едно от тях е закана за ликвидиране.

Една от пострадалите е Белослава Йорданова. Пред съда тя описа по какъв начин Васил пребил грубо приятеля ѝ Никалъс, а към нея замахвал с нож. Самият Никалъс сподели, че след серията от удари в главата изгубил схващане и не помни нищо до идването на полицията.

Днешното дело стартира с искане за отказ на наблюдаващия прокурор.

Заради заболели юристи и неявили се очевидци към този момент няколко месеца делото против Васил Михайлов не можеше да тръгне всъщност. Днес в залата участваха всичките 8 очевидци по делото, като четирима от тях бяха доведени с полиция. Разпитът, обаче, още веднъж не стартира, тъй като юристите на подсъдимия желаеха отказ на наблюдаващият прокурор Георги Иванов - бил привързан.

" Считаме, че е налице персонално отрицателно отношение от този съответен представител на прокуратурата към Васил Михайлов. Прокурорите са взаимозаменяеми, всеки от тях способства за реализиране на единната политика на прокуратурата ", аргументира се Любомир Таков, юрист на Васил Михайлов.

Пред съда прокурор Иванов сподели, че сигналите против него от близки на Михайлов са толкоз доста, че били колкото " книга на Достоевски ". Проверка на Инспектората на Висшия правосъден съвет също не е разкрила нарушавания в работата на прокурора.

" Считам, че не са налице учредения за отвода ми. Аз нямам никаква виновност, че десетки други магистрати са си правили самоотвод и делата се падат при мен на инцидентен принцип - за което, както споделих в съда, има подаден сигнал в инспектората. Сигналът е подаден персонално от мен. Има осъществена инспекция и е открито, че инцидентният принцип не е нарушаван ", съобщи прокурор Георги Иванов.

След едночасово заседание Софийският регион съд реши, че няма учредения за отказ на прокурор Иванов и разпитът на очевидците стартира.

Белослава Йорданова беше първата призована. Момичето описа по какъв начин били на нощен клуб в Перник и Васил и приятелят ѝ Никалъс се скарали. Отишли да вземат решение проблемите си на детска площадка наоколо. Тогава Васил се нахвърлил върху Никалъс и го пребил с юмруци в главата, на момичето протегнал ръка с нож. Чичото на Михайлов пък разяснява, че Васил е капризен и е позволил неточности, само че експанзията му е била провокирана.

" Значи момчета - по-едри, по възрастни от него, които показват мощ, които го провокират да си премерят силите, в даден миг се оказват победени и в този момент тези момчета ги гледаме в правосъдната зала ", уточни Васил Михайлов - чичо на подсъдимия Васил Михайлов.

Защитата на Михайлов сподели още, че се надяват на обективен развой и са подготвени и на съглашение.

В момента Васил Михайлов е в ареста в Кюстендил. Прокуратурата там преглежда делото за побоя над приятелката му.

Районният съд в Сливница пък към този момент осъди Михайлов условно на 20 месеца за закана за ликвидиране и принуждение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР