След речта на американския президент Джо Байдън За състоянието на

...
След речта на американския президент Джо Байдън За състоянието на
Коментари Харесай

След речта на Байдън Китай заяви, че ще защитава с твърдост интересите си

След речта на американския президент Джо Байдън " За положението на съюза " Китай съобщи, че ще пази с неотстъпчивост ползите си, съобщи Франс прес, като се базира на говорителка на китайското външно министерство.

В същото време Пекин прикани Вашингтон да не възприема китайско-американските връзки единствено като конфликтни, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ние ще пазиме с неотстъпчивост суверенитета, сигурността, ползите и развиването на Китай ", само че призоваваме Вашингтон да " работи с нас, с цел да насочим двустранните връзки по пътя към здравословното и устойчиво развиване ", съобщи говорителката на китайското министерство Мао Нин.

В речта си " За положението на съюза " президентът Байдън сподели, че Съединени американски щати ще се пазят, в случай че Китай заплаши суверенитета им, съобщи ДПА.

Наред с това американският водач посочи, че Вашингтон е подготвен да си сътрудничи с Пекин по въпроси, които са от интерес на Съединени американски щати, и в името на богатството на света.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР