След речта на американския президент Джо Байдън За състоянието на

...
След речта на американския президент Джо Байдън За състоянието на
Коментари Харесай

Китай отговори на предупреждението на Байдън - ще защитава с твърдост интересите си

След речта на американския президент Джо Байдън " За положението на съюза " Китай съобщи, че ще пази с неотстъпчивост ползите си, съобщи Франс прес, като се базира на говорителка на китайското външно министерство.

В същото време Пекин прикани Вашингтон да не възприема китайско-американските връзки единствено като конфликтни.

" Ние ще пазиме с неотстъпчивост суверенитета, сигурността, ползите и развиването на Китай ", само че призоваваме Вашингтон да " работи с нас, с цел да насочим двустранните връзки по пътя към здравословното и устойчиво развиване ", съобщи говорителката на китайското министерство Мао Нин.

В речта си " За положението на съюза " президентът Байдън сподели, че Съединени американски щати ще се пазят, в случай че Китай заплаши суверенитета им, съобщи ДПА.

" Но не оставайте с неправилно усещане. Както декларирахме пределно ясно предходната седмица - в случай че Китай заплаши суверенитета ни, ще защитим страната си. Както и направихме ", посочи американският водач.

Думите на Байдън са свързани със свалянето в неделя на китайски балон, който навлезе в американското въздушно пространство и за който се допуска, че е бил употребен за шпионски цели. Балонът бе свален от Съединени американски щати с ракета край крайбрежията на щата Южна Каролина.

Байдън акцентира, че ясно е декларирал на китайския президент Си Цзинпин, че Съединени американски щати желаят състезание, само че не и спор.

" Няма да се оправдавам за това, че влагаме, с цел да създадем Америка мощна. Инвестираме в американски нововъведения, в промишлености, които ще дефинират бъдещето и които китайското държавно управление желае да господства ", разясни американският президент.

" През миналите две години демокрациите станаха по-силни, а не по-слаби. Авторитарните режими станаха по-слаби, а не по-силни ", сподели Джо Байдън.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР