След речта на албанския премиер Еди Рама пред Парламентарната асамблея

...
След речта на албанския премиер Еди Рама пред Парламентарната асамблея
Коментари Харесай

След речта на албанския премиер Еди Рама ПАСЕ отмени работната вечеря в негова чест


След речта на албанския министър председател Еди Рама пред Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) в Страсбург през вчерашния ден, окачествена като шокираща от болшинството парламентаристи, Председателството на ПАСЕ анулира работната вечеря с Рама заради " дързостта му и обидите към мнозина ", оповестява Българска телеграфна агенция.

След изявлението на Рама Председателството на ПАСЕ осведоми ръководителите на парламентарните групи, че анулира вечерята с албанския министър председател.

Част от парламентаристите в Съвета на Европа разясняват, че до момента не им се е случвало сходно нещо - да бъде анулирана работна вечеря с почитан общественик от някоя страна.

След речта на Рама мнозина парламентаристи показаха отвращение от метода, по който албанският министър председател приказва пред ПАСЕ. След като Рама сложи под въпрос доверието към ПАСЕ и негови членове, парламентаристите отвърнаха, че такава тирада не се помни да е произнасяна в Парламентарната асамблея.

В изявлението си Рама изиска да се преразгледа резолюция 1782 от 2011 година за отчета на пратеника на ПАСЕ Дик Марти и да отхвърли изказванията му за търговия с човешки органи по време на последната война в Косово. Според него няма нито едно доказателство за изказванията на Марти, с което се провалят и обвиняванията за закононарушения против цивилни от страна на водачите на Армията за избавление на Косово, които са съдени в Специализирания съд за Косово в Хага.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР