След реализиране на пробива под Централна гара с всички развръзки,

...
След реализиране на пробива под Централна гара с всички развръзки,
Коментари Харесай

Ето защо Бетонният мост ще бъде разрушен завинаги!

След осъществяване на пробива под Централна гара с всички развръзки, след осъществяване на разширението на ул. " Кукуш ", откакто бъде построен " Модър – Царевец ", което да обезпечи гладко прекосяване сред северната и южната част на града, едвам тогава ще се пристъпи към разрушение на Бетонния мост. В това увериха шефът на НКЖИ Краимир Папукчийски и кметът Иван Тотев по време на днешната си специфична взаимна пресконференция по наболелия в последните седмици въпрос, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

" Още през 2008 година НКЖИ направи конкурс за Централна гара, в който са създадени два разновидността: единият бе със опазване на Бетонния мост, а вторият с пробива под гарата ", разяснява и инж. Димитър Балчев, занимаващ се с пътната част на плана. " Вариантът със опазване на моста при тогавашните условия бе той да се повдигне с 40 сантиметра. Експертите и на Общината, и на НКЖИ одобриха разновидността с пробива, тъй като при тези условия параметри бяха отвън нормативите ", разясни още той. По думите му при новите условия пък се постанова вдигне с 1,60 метра най-малко, което към този момент е техническо невероятно и по тази причина мостът би трябвало да бъде отстранен.

Пробивът под гарата - по планове на НКЖИ, би трябвало да се извърши за две години (2020-20121 година), едвам след което да се минава към премахване на Бетонния мост, увери и Папукчийски.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР