След разпореждане на министъра на околната среда и водите Емил

...
След разпореждане на министъра на околната среда и водите Емил
Коментари Харесай

След проверка на МОСВ е дадено предписание за почистване на язовир Кърджали

След предписание на министъра на околната среда и водите Емил Димитров по постъпил сигнал за плаващо нерегламентирано бунище във водите на язовир „ Кърджали “ в землището на с. Пъдарци, общ. Кърджали през вчерашния ден беше осъществена взаимна инспекция от представители на Регионалната ревизия по околната среда и водите – Хасково (РИОСВ) и Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “- Пловдив (БД ИБР).

Установено е съществуване на плаващо нерегламентирано бунище в язовира, състоящо се главно от клони, дънери, храстова растителност, пластмасови опаковки и други битови боклуци. От БД ИБР е обещано наставление на „ Национална електрическа компания “ ЕАД (НЕК), Предприятие „ Язовири и каскади “, което стопанисва язовира, да се извърши разчистване на откритите в акваторията на бент.,,Кърджали “ боклуци в период до 12.02.2021 година Изпълнението на предписанието ще бъде тествано след приключване на избрания период.

БД-Пловдив и РИОСВ- Хасково ще извършат следващи инспекции по поречията на реките и деретата, които се вливат в бент. „ Кърджали “, за поддържане на проводимостта на речните кревати и премахване на нерегламентирани сметища на територията на водния обект. оповестяват от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР