След разпитите в прокуратурата - нови трусове около Барселонагейт. Мис

...
След разпитите в прокуратурата - нови трусове около Барселонагейт. Мис
Коментари Харесай

Ивайла Бакалова с обвинения към Борисов. Той: Не познавам тази жена

След разпитите в прокуратурата - нови земетресения към „ Барселонагейт ”. „ Мис България 2001 ” Ивайла Бакалова излезе с обвинявания против някогашния министър председател Бойко Борисов и разгласи, че е била заплашвана. Лидерът на ГЕРБ от своя страна отвърна, че не я познава.

Въпреки че неведнъж съобщи, че като основен очевидец, разпитан по проблема „ Барселонагейт ”, не може да разкрива детайлности, пред Бакалова описа, че е получавала закани и даже влезе в конкретика.

„ Няколко пъти познати от близкия кръг на господин Борисов идваха да ме предизвестяват и да ми кажат, че това, което върша, е самоуверено, само че пък аз имам семейство ”, уточни тя.

Приятели на Ивайла Бакалова също я предупреждавали: „ Господин Борисов също е споделил, че ще ни завърши ”, изясни тя.

По предварителна информация на разпита в сряда Бакалова е трябвало да даде и данни за Борислава Йовчева, за която се твърди, че е живяла в къщата в Барселона. Причината - двете се познавали добре. На въпрос знае ли за финансово закононарушение с къщата в Испания, свързвана с някогашния министър-председател, Бакалова отговори: „ Моето непретенциозно мнение, доколкото мога да бъда справедлива, мисля, че има ”.

Вчера в Народното събрание Бойко Борисов съобщи: „ Аз Ивайла Бакалова не съм я виждал от десетилетия ”. А ден по-късно: „ Не познавам тази жена. Какво да ви отговоря повече? Как може да знае нещо за мен човек, който дето се вика, най-малко футбол да сме играли ”.

Бакалова описа още, че половин час след разпита ѝ служители на реда отиват в един от заведенията за хранене на мъжа ѝ - Веселин Денков. По сигнал за нелегално владеене на птици. „ След като септември 2020 влязоха в този ресторант шест институции и не можаха да намерят даже нещо, за което да се заловен ”, разясни тя.

Веселин Денков беше арестуван преди две години. По сигнал за лихварство и присъединяване в проведена незаконна група. Според Бакалова някой е желал бизнеса му. На нея пък ѝ е било препоръчано да заплати, с цел да отпаднат обвиняванията.

„ И както се споделя, натиснаха копчето Enter. Този да се маха, тъй като явно пречи. Той отиде при господин Цацаров. Имаше среща в КОНПИ, с цел да покаже всички несправедливости, по какъв начин е изнудван. Веселин Денков преди да го арестуват ”, уточни Бакалова.

NOVA се свърза с някогашния ръководител на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров. Той ни изпрати позиция от 2021 година, от която излиза наяве, че след срещата им е била предоставена инспекция. Не са открити корупционни дейности, осъществени от съответни лица, заемащи висши обществени длъжности, които попадат в обсега на Комисията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР