След разпита на премиера , от там обявиха, че ще

...
След разпита на премиера , от там обявиха, че ще
Коментари Харесай

Прокуратурата щяла да търси информация от МВР за сигналите на премиера Кирил Петков

След разпита на премиера, от там оповестиха, че ще изискат от Министерство на вътрешните работи цялата информация за хората, упоменати от премиера, оповестиха от държавното обвиняване.

Това е поради законовото обвързване единствено и само на изпълнителната власт да разкрива закононарушения .
 Петков: Очакваме от прокуратурата присъди, не общи мнения
Петков: Очакваме от прокуратурата присъди, не общи мнения

Очаквам дейности в границите на закона

По-рано през днешния ден, 09 февруари 2022 година, министър председателят Кирил Петков отговори на въпроси на наблюдаващите прокурори от ВКП. Това е по инспекция по реда на член 145 от Закона за правосъдната власт (ЗСВ) за лист с имена на лица, възможни причинители на стопански и престъпни закононарушения .

На същото съображение на 08 февруари 2022 година сведения бяха снети и от основния прокурор Иван Гешев .
 Без боязън Кирил Петков излезе от прокуратурата
Без боязън Кирил Петков излезе от прокуратурата

Петков увери, че почита разделянето на управляващите

Кирил Петков е дал на наблюдаващите прокурори медийни изявления, свързани с 19 имена, за които твърди, че евентуално са направили престъпни и стопански закононарушения .

От прокуратурата настояват, че Петков не е изнесъл други данни, предоставени му от органите на изпълнителната власт, които би трябвало да осведомят и прокуратурата.
 ПГ на
ПГ на " Продължаваме промяната " стои твърдо зад Петков

Действията на прокуратурата са пиар акция

От държавното обвиняване напомнят член 127 от Конституцията и личното си обвързване да наблюдават за съблюдаване на законността. Прокуратурата e само способена да притегля към наказателна отговорност лица, направили закононарушение и да поддържа обвиняването по наказателни каузи от общ темперамент, твърдят от ВКП.

От Прокуратурата твърдят, че ще изискат от Министерство на вътрешните работи и от другите правоохранителни органи и служби за сигурност, част от изпълнителната власт, цялостна информация за лицата , както и за това дали и какви дейности са подхванали според законовите им пълномощия.
 ГЕРБ питат: Защо Петков не посочва корупционерите?
ГЕРБ питат: Защо Петков не посочва корупционерите?

Да не се излага като работи по отрязъци от вестници

От Прокуратурата на Република България припомнят, че " по реда на член 198 Наказателно-процесуален кодекс и при съблюдаване презумпцията за невиновност, българската общност е била навреме осведомена по отношение на предприеманите дейности по следствия, касаещи част от посочените от министър-председателя лица. Същото може бъде тествано на формалния уебсайт на Прокуратурата на Република България ".

В известието на прокуратурата липсват образците, когато те разгласиха стенограми и фотоси от процеса на следствие.

" Прокуратурата адмирира изразеното предпочитание от страна на министър-председателя Кирил Петков за взаимоотношение сред правосъдна и изпълнителна власт, в частност Министерство на вътрешните работи, за битка с престъпността и повече правдивост, каквито са упованията на българското общество ", приключва известието на държавното обвиняване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР