След размяната на писма, в края на работния ден вчера

...
След размяната на писма, в края на работния ден вчера
Коментари Харесай

Шефът на Автомагистрали помоли Комитова за среща, видяха се

След размяната на писма, в края на работния ден през вчерашния ден стана ясно, че министърът на районното развиване Виолета Комитова и изпълнителният шеф на " Автомагистрали " Стоян Беличев са се срещнали по негова молба, съобщи Българска национална телевизия. Обсъдени са проблематичните тематики. Министър Комитова е уверила, че всички разплащания от страна на страната ще продължат без проблем и в период, а Беличев е заречен последователност.

Предисторията

Седмица откакто районният министър назначи нов съвет на шефовете в държавното дружество Автомагистрали, остарялото управление е към момента на мястото си.

" Аз съм доста огорчена, тъй като шефът на Автомагистрали не желае да напусне непринудено сдружението, тъй като счита, че той е управлявал вярно и може би има желание да раздава още задатъци ", съобщи длъжностен министър на районното развиване арх. Виолета Комитова.

Вчера Стоян Беличев популяризира отворено писмо до медиите, в което изяснява, че не си потегля, тъй като не е вписан нов ръб на Автомагистрали в комерсиалния указател и то не по негова виновност. Беличев отбелязва, че наричайки го " някогашен " министърката уронва положителното му име.

От своя страна министър Комитова написа писмо до банките, в което ги моли да не позволяват разплащания със средства на Автомагистрали, подписани от Беличев или упълномощени от него лица, с изключение на по трудови контракти.

Спирането на разплащане с банките на процедура ще блокира работата на държавното сдружение, реагира Беличев. Министър Комитова изясни, че съгласно условията на комерсиалното законодателство ще бъде изтънчено цялостно застраховане на предплатените суми и ще се заплаща единствено за осъществена към този момент работа.

Причината за промяната на управлението на Автомагистрали е, че инспекция на министерството е посочила, че са платени предплатено суми без отбрана на публичния интерес. Пример е автомагистрала " Хемус " от Ябланица до Търговище за 1,8 милиарда лв., която обаче още не е построена. Били открити и нередности за 220 млн. при подсилване на свлачища, напомня Българска национална телевизия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР