След разменените реплики от парламентарната трибуна, Христо Иванов отиде да

...
След разменените реплики от парламентарната трибуна, Христо Иванов отиде да
Коментари Харесай

Христо Иванов влезе в спор с ДПС заради Пеевски и конституционната реформа

След разменените реплики от парламентарната естрада, Христо Иванов отиде да беседва за конституционната промяна с Мустафа Карадайъ и с Делян Пеевски в стаята на Движение за права и свободи.

След срещата Иванов посочи, че разногласията ще продължат и не е реализирано съгласие. От своя страната Мустафа Карадайъ съобщи, че без спор не може да се реализира консенсус. И той, и Делян Пеевски бяха безапелационни, че не разясняват състава на комисиите в Народното събрание.

След диалога Иванов посочи, че не е честен съдник на никого и не се е опитвал да бъде. Той изясни, че не е в позиция да желае лични решения, само че може да предложи принцип.

Попитан дали отдръпването на Пеевски може да е гаранция, че събитията от 2014 година няма да се повторят, Иванов отговори, че няма никакви гаранции.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ разяснява, че преди промени в Конституцията би трябвало да има откровен и почтен диалог.

По думите му на диалога е реализирано единодушие писаните правила да се ползват еднообразно към всички.

А с късото „ не “ Делян Пеевски отговори на въпроса дали по време на диалога Иванов е изискал да се отдръпна от конституционната комисия. Той съобщи, че с цел да се случат конституционните промени „ би трябвало всички да схванат къде се намират и да кацнат в Народното събрание “.

Относно състава на Комисията Пеевски уточни, че не става дума за персонализиране, а просто, че някои организации и партии не могат да бъдат морални съдници.

От ГЕРБ-СДС прецизираха, че не вземат участие в диалозите, които се водят сред ПП-ДБ и Движение за права и свободи за промени в Конституцията. Според групировката всяка парламентарна група може да номинира който пожелае за член на комисия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР