След разкритията на Васил Божков засега управляващите и прокуратурата се

...
След разкритията на Васил Божков засега управляващите и прокуратурата се
Коментари Харесай

Божков има и свидетел на разговора си с Менда Стоянова, смята журналист

След разкритията на Васил Божков към този момент ръководещите и прокуратурата се вършат, че нищо не се е случило – един дебитор на хазната си приказва, лъже и не показва доказателства. Дали е по този начин?, написа журналистът Иван Бакалов в уеб страницата e-vestnik.bg
А какво в действителност се случи – най-богатият предприемач в България, оставен десетилетия да бъде монополист в хазарта, сподели едно към едно, че ръководещите са приели закон, който обезпечава по-ниско облагане на неговата „ Национална лотария “, против това са поискали и са взимали 20% от облагата.
Божков уточни с имена хората, с които е преговарял и са му сложили изискванията – министър председателят Борисов, финансовият министър Горанов, шефката на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова.
И тук е любопитното – за срещата с Менда Стоянова Божков разяснява, че е имал очевидец. Може да се гадае кой е той по комикса, който Божков в началото популяризира без имена. На него е нарисуван човек с тил при Менда Стоянова, само че по плешивината може да се допуска, че това е депутатът Георги Марков, с който Божков е непосредствен около футболен клуб „ Левски ”.
Марков в изявление за „ Пик ” на 20 януари т. година, проплаква загрижено за ориста на „ Левски ”, и споделя, че Божков му се обадил и да му каже, че унищожават бизнеса му, вярата свършила. Марков изяснява, че не бил виждал Божков от години към този миг. Но срещата с Менда е през 2014 година доста е евентуално той да е тайнственият очевидец, който Божков към този момент не показва с име.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР