След разкритието на авторите на разследването срещу индийската Adani Group,

...
След разкритието на авторите на разследването срещу индийската Adani Group,
Коментари Харесай

Нетното състояние на основателя на Twitter Джак Дорси спадна с над $500 милиона

След разкритието на създателите на следствието против индийската Adani Group, твърдящо, че финтех компанията Block на създателя на Twitter Джак Дорси разрешава на нарушители да употребяват нейните системи поради непълен надзор, чистото положение на милиардера спадна с над половин милиард $, оповестява Business Insider.

Както Money.bg писа, разкритието е на компанията, профилирана в търговията на къси позиции Hindenburg Research. Нейно по-ранно следствие срина акциите на индийската Adani Group.
 Block на Джак Дорси от Twitter пособия на нарушители
Основателят на Twitter помагал на нарушители посредством новата си компания

Разкритието на създателите на следствието против индийската Adani Group

Цената на акциите на Block се срина с цели 22%

Публикуваното през вчерашния ден следствие е резултат от 2-годишно изследване. Според създателите му Block " систематично са се възползвали от демографската каста, на която настояват, че оказват помощ " - хора, които са отвън обсега на обичайните банкови институции, доста от които се оказват забъркани в противозаконна активност.

Само ден след следствието, Джак Дорси видя, че чистата му стойност е спаднала тъкмо с $526 милиона, или 11% - до $4,4 милиарда.

В момента милиардерът не е в листата на 500-те най-богати хора в света на. На 22 март той заемаше 456-та позиция с чиста стойност от $5,41 милиарда.

Базираната в Сан Франциско Block е компанията майка на Square - платформа за заплащания. Бизнесменът има и други сходни бизнеси, като Cash App - приложение за превод на средства. Притежава и услугата " купувай в този момент - плащай по-късно " Afterpay.

Спадът в цената на акциите на Block удари чистата стойност на Дорси, защото по-голямата част от благосъстоянието му произтича точно от неговия дял от $3 милиарда във финтех компания, която той оглавява, съгласно Bloomberg.

Към днешна дата Джак Дорси към момента държи дял от $388 милиона в Twitter, която Илон Мъск оглави през октомври 2022 година.
 Джак Дорси напусна директорския пост в Twitter. Ето по какъв начин милиардерът натрупа благосъстоянието си
Джак Дорси напусна директорския пост в Twitter. Ето по какъв начин милиардерът натрупа благосъстоянието си

Дорси се е изправил пред значително разтърсвания в компанията през последните няколко години
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР