След разгрома на Лудогорец над Берое със 7:0 и последвалата

...
След разгрома на Лудогорец над Берое със 7:0 и последвалата
Коментари Харесай

Лудогорец, който напомня за великия ЦДНА

След разгрома на Лудогорец над Берое със 7:0 и последвалата нова изразителна победа над Ботев (Пловдив) - 4:2 като посетител, разградчани към този момент гледат към своята седма поредна купа на България. Разликата с главния противник на " орлите " - ЦСКА, към този момент е цели 10 точки, наподобява невероятно тимът от " Армията " да стопи тази преднина, откакто не съумя да победи безконечния противник Левски, а по-късно направи още едно реми при гостуването на Берое в Стара Загора.

Рекордът за поредни трофеи се държи от ЦСКА (тогава ЦДНА), които в интервала 1954-1962 печели шампионата 9 следващи пъти. По всичко проличава, че Лудогорец ще постави короната и тази година, само че е забавен въпросът дали " зелените " могат да доближат невероятното достижение на " армейците ", а и даже да го задминат. При всички положения това ще е доста мъчно, тъй като следим израстване при двата столични гранда - Левски и ЦСКА, както и в редиците на Ботев (Пловдив) и Берое. Въпреки това Лудогорец си остават най-сериозен кандидат за златото и през идващия сезон. Защо не и през по-следващия?

Лудогорец е цялостен хегемон в тазгодишното издание на Първа лига. Това се потвърждава освен от класирането, само че и от статистиката. След фантастичната победа над Берое, разградчани имат най-резултатното нахлуване със 82 маркирани гола, следвани от ЦСКА със 73. Те имат и най-стабилната отбрана, като са им вкарали единствено 17 пъти, а втори в това нареждане са още веднъж " армейците " с 22 позволени попадения.

В конфликтите от тазгодишния Топ 4, " орлите " имат 7 победи, 1 тъждество и една загуба. Забиха 18 гола, позволиха единствено 4, а единствената им загуба пристигна от ЦСКА - с 1:2 в Разград. Отборът от " Армията " също по този начин им вкара всички 4 попадения в самобитната борба сред първите 4. Това приказва за една тотална доминация над водещите отбори - един от най-важните фактори за оглавяване на класирането в края на сезона.

Безспорно Лудогорец е абсолютният хегемон във футбола ни, що се отнася до шампионата. ЦСКА беше близо тази година да спре " разградчани ", само че спука гума навръх финалната права и след загубата в Разград равнището на " армейците " спадна фрапантно.

Успехът на 6-кратния първенец на България се дължи на няколко неща - голямата финансова поддръжка от притежателя Кирил Домусчиев, вложенията в развиването и модернизирането на стадиона и базата на клуба, изходящите прехвърляния, които също по този начин освежават касата им, само че и намирането на съответни заместници на напусналите футболисти.

Най-важно е доверието на притежателя и постоянството на тима. Въпреки че смениха треньора си 7 пъти от 2011 година насам, в Лудогорец се дава време на треньорите, което рядко се следи в различен клуб от страната ни. Това е от решаващо значение за който и да е тим в света.

На един треньор му е належащо точно време, с цел да интегрира концепциите си в даден тим, да се откри като водещата фигура, да откри общ език с играчите, с управлението, с щаба, със чиновниците в клуба. Да, на някои им се получава по-бързо, в сравнение с други, само че доверието и времето, което в Лудогорец дават на своите треньорите е похвално и от основополагащо значение за триумфите на този клуб.

Постоянството, въпреки това, идва точно от спокойствието и вярата, които Кирил Домусчиев внася в клуба. Щабът и футболистите виждат, че се работи, влага се, влага се нужното самообладание и сила, с цел да върви този тим напред, което неизбежно рефлектира и у футболистите - дава им спокойствието да работят крепко за поставените цели, и по всичко наподобява, че този проект работи и ще продължи да работи.

Вече не се вижда по какъв начин ЦСКА ще успее да спре Лудогорец по пътя му към седмата поредна купа, макар мача, който следва сред тях. Ако разградчани не престават в същия дух, сигурно ще изравнят достижението на " армейците ". Лудогорец припомня на оня популярен ЦДНА... /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР