След разговора на Си Дзинпин със Зеленски Китай ще изпрати

...
След разговора на Си Дзинпин със Зеленски Китай ще изпрати
Коментари Харесай

Какво означава разговорът на Си Дзинпин със Зеленски: Може да има само една тема

След диалога на Си Дзинпин със Зеленски Китай ще изпрати делегация в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин организира телефонен диалог с украинския президент Володимир Зеленски. Първият от началото на специфичната военна интервенция. Съобщавайки това, китайската осведомителна организация Синхуа не даде детайлности за диалога. Да, и е малко евентуално да даде, тъй като мълчанието се обича освен от огромните пари, само че и от сериозната дипломация. Особено когато става въпрос за опцията за разрешаване на толкоз комплициран и трагичен спор като украинския.

Зеленски се оказа малко по-разговорлив. Някои украински телеграм канали, които настояват, че самодейността за позвъняването идва от него, към този момент вложиха в устата му следните думи: „ Вярвам, че той (разговорът - Ред.), както и назначението на новия украински дипломат в Китай, ще даде мощен подтик на развиването на нашите двустранни връзки “.

Тук обаче незабавно се появява една засечка: този „ мощен подтик “ на връзките сред Киев и Пекин, по какъв начин ще се одобри във Вашингтон, с утвърждение? В края на краищата през днешния ден Китай за Съединените щати, за което американците приказват даже без съмнение, е „ опасност номер едно “.

Освен това всички помнят напълно скорошните неумели пояснения на американската администрация, че самият Байдън би желал да беседва с другаря Си, само че в Пекин всички дават отговор, че той няма време, има доста работа. А за Владимир от Киев имаше време. Въпреки че и той заставам на опашка дълго време, само че в този момент дочака...

На 24 февруари Китай разкри своите оферти от 12 точки за спокойно споразумяване на спора в Украйна, в това число преустановяване на огъня, обновяване на договарянията, замяна на пленниците, разширение на договорката за зърно, отменяне на санкционните ограничения и безвредната употреба на нуклеарни уреди. Москва ги взе под внимание и добави, че те могат да бъдат взети под внимание при търсенето на пътища за преустановяване на военните дейности.

Но в Украйна китайските оферти бяха отхвърлени изначално. Защото самият Зеленски малко преди този момент сподели, че Киев може да одобри единствено един проект за „ спокойно споразумяване “ – този, който беше фиктивен в Киев. „ Списъкът с мераците на Киев “ се състоеше от елементарна и даже смела формула: евакуиране на съветските войски до границите от 1991 година, погашение на стотици милиарди долари репарации и така нататък

В Пекин, откакто научиха, че украинското управление възмутено отхвърли техните оферти, те замислено разясниха обстановката. „ Ако дадена страна отхвърли самата основа за преустановяване на въоръжен спор – прекъсване на враждебните дейности и започване на преговорен развой “, разяснява китайското външно министерство, „ тогава тази страна априори не е заинтригувана от мирния краен резултат “.

И в този момент Зеленски най-сетне „ се нави “. Какво се промени? Китай не се отхвърли от своите оферти и не ги промени. И Украйна, както сподели ръководителят на нейното външнополитическо ведомство Кулеба ден преди телефонния диалог, също не отстъпи от позицията си: всеки кротичък проект, който тя е подготвена да разиска, не би трябвало да води до заледяване на спора или до загубата на „ украински територии “.

Дори е неловко да се припомня, че Зеленски със собствен декрет си забрани да води каквито и да било договаряния с Русия. Ясно е, че в случай че той въпреки всичко се е свързал със Си, тогава несъмнено става въпрос за спокойно споразумяване. Но какво се мисли по този въпрос в Киев? Кой ще седне на масата за договаряния от Русия? Или въобще ще минат без нея?

Следва и „ сполучливото контранастъпление “ като причина за започване на всевъзможни диалози за мир с Москва, за което Западът упорства и неуморно приказва в Киев. Но това, както сподели съветският външен министър Сергей Лавров, е шизофрения. Диагнозата е точна. И е малко евентуално Пекин да има предпочитание да разисква своите оферти за съглашение с заболели хора.

Ако към момента разискват, повода най-вероятно е една. Киевският водач, несъмнено, не без утвърждението на кураторите, потърси диалог с ръководителя Си заради обстоятелството, че „ контранаступът “, както в добре известната алегория за каменното цвете, все не цъфва и не цъфва.

Безизходицата към този момент се осъзнава от Запада. И да продължат да дрънкат, че ние, първо, ще „ натрием носа на Москва “, а по-късно ще й сложим нашите ултиматуми, към този момент е просто смешно. Трябва по някакъв метод да се избави обстановката. Тогава те се удариха по челото: „ О, а какво там оферираше Пекин?

Може би вместо съмнителния „ контранаступ “, след който нямаше да има какво да събират, в Киев, не без утвърждението на „ старшите приятели “, внезапно взеха решение да изяснят какво са намислили там китайците. А Китай, както беше маркирано от формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова в коментар за диалога на Си със Зеленски, показва готовността си да постави старания за определяне на преговорен развой. В същото време Киев показва отхвърлянето на всевъзможни рационални начинания, ориентирани към споразумяване, сподели тя.

И още едно значимо конкретизиране направи Захарова: украинските управляващи и техните западни куратори към този момент демонстрираха способността си да размотават всевъзможни мирни начинания. Всички към този момент знаят за „ Минския развой “. Може би идващият по ред е " Пекинският "? Но със същата цел - да се завоюва време за подготовка за същински " контранаступ ". Едва ли Западът е трансформирал „ навиците “ си.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР