След разчистването им още 7,5 дка ще станат част от

...
След разчистването им още 7,5 дка ще станат част от
Коментари Харесай

Столична община започна принудителното премахване на незаконните постройки на „Веселото село“ в Борисовата градина

След разчистването им още 7,5 дка ще станат част от парка

Днес започнахме насилственото унищожаване на противозаконните постройки на „ Веселото село “ в Борисовата градина. След разчистването им още 7,5 дка ще станат част от парка. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Заповедта за премахването на противозаконните постройки беше издадена през 2018 година и предстоящо беше обжалвана от компанията, която ги е построила. Преминахме през две правосъдни инстанции и през май тази година Върховния административен съд удостовери премахването, уточни също кметът.

Благодарение на администрацията на община Пловдив, успяхме да връчим на компанията заповедта за непринудено осъществяване, с което стартира да тече срокът за унищожаване. След като и той не беше спазен, преминахме към наложително унищожаване, сподели и основният проектант на София арх.Здравко Здравков.

Кметът Фандъкова съобщи, че всички направени разноски ще бъдат предявени на компанията.

По думите на Фандъкова това е вторият  терен от Борисовата градина, който освобождаваме в последния месец. Кметът на регион „ Средец “ Трайчо Трайков довършва премахването на оградата при къпалнята „ Мария Луиза “, с което върнахме към парка 12 дка.

Главният проектант на София арх. Здравков продължава с актовете за противозаконните обекти  на терена на автокъща „ Капитолия “. Изпълняват се настояванията на съда и разширяваме размера на дейностите си, като към нелегално поставените навеси, причисляваме оградите и пристройките, уточни също столичният кмет.

Фотограф: Аделина Ангелова
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР