След Queen, сър Елтън Джон и Дейвид Боуи, които бяха

...
След Queen, сър Елтън Джон и Дейвид Боуи, които бяха
Коментари Харесай

Как Кралският монетен двор почете групата The Who

След Queen, сър Елтън Джон и Дейвид Боуи, които бяха удостоени с възпоменателни монети в границите на самодейността " Музикални митове ", пристигна ред и на бандата на Роджър Долтри.
 Дейвид Боуи, Британският Кралски монетен двор и възпоменателната монета, която полетя в Космоса
Монета в чест на Дейвид Боуи полетя в Космоса

Тя доближи 35 656 метра и обикаля 45 минути

Световноизвестната английска група The Who беше почетена от английския Кралския монетен двор с възпоменателна монета, а Роджър Долтри саморъчно изсече първата монета.

В дизайна ѝ са включени някои от най-разпознаваемите знаци на рок групата - националният байрак и китара, разбиваща тонколона. Това е отпратка към шлагера им от 1969 година Pinball Wizard от рок-операта им " Томи ".

Някои от монетите ще демонстрират специфичен резултат на звуковата вълна, предавана от тонколоната. Това пък е увещание за върха, държан от The Who в продължение на десетилетие, за извършен най-силно звучащ концерт, написа Yahoo!News. Това е концертът в Лондон през 1976 година

" За мен е чест да има монета, създадена в символ на респект към музикалното завещание на The Who ", сподели фронтменът на групата Роджър Долтри.

" The Who е емблематична английска група с необикновено музикално завещание, тъй че беше редно да ги удостоим с монета ", разяснява новината Клер Макленън от Кралския монетен двор.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР