След публикуването на двете стенограми за КТБ най-важното е колко

...
След публикуването на двете стенограми за КТБ най-важното е колко
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Все още може да се направи международно разследване за КТБ

След публикуването на двете стенограми за КТБ най-важното е какъв брой пари са върнати назад в масата по неплатежоспособност. Това е най-важният въпрос, тъй като, в случай че са върнати парите, са хванати хората. Това сподели в предаването „ Лице в лице” Мартин Димитров.

„ Данните, които имаме досега, са неприятни. Пълен неуспех на страната, във връзка с връщането парите на КТБ. Очевидно синдиците не се оправят, Фондът за гарантиране на влоговете не се оправя, Министерството на финансите не се оправя.

На нашия въпрос от месец април какъв брой пари досега сте събрали към този момент даже не ни дават отговор. Бягат от отговора на този въпрос, с което ни принудиха, нас с Петър Славов и Методи Андреев, да водим следващото дело против Министерството на финансите”.

По думите му най-важният въпрос е може ли нещо да се направи в този момент. Единият вид, който желаят парламентарните партии и настоящето ръководство, е нищо да не се прави повече.

Може да се направи към момента интернационално следствие, както направиха на всички места по света, където имаше сходни банкрути, добави Димитров.

Той напомни, че има написан отчет, само че това не е същинско следствие, а подготовка за следствие.

" Българската страна отхвърли интернационалното следствие, макар нашите старания. Не е толкоз късно това да бъде направено, тъй като парите могат да бъдат проследени, отговорните лица могат да бъдат разкрити и най-малко част от парите могат да бъдат върнати ", добави Мартин Димитров.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР