След публикацията в ШОУ и БЛИЦ Октоподът Саня Армутлиева държи

...
След публикацията в ШОУ и БЛИЦ Октоподът Саня Армутлиева държи
Коментари Харесай

Камелия Тодорова: Бившият ми мъж си намери майстора – той изигра мен, а Саня изигра него!

След обявата в „ ШОУ ” и БЛИЦ „ Октоподът ” Саня Армутлиева държи в желязна хватка музикалния бизнес ”, българските музиканти невиждано се сплотиха към обща идея! Само за седмица, над 3500 души се събраха във фейсбук групата „ Саня вън от „ Музикаутор ” и „ Профон ”, основана от певицата Рут Колева. Стартира и подписка против КОЯ-то на шоубизнеса, държаща в пипалата си гения, участията, правата и... парите на всички музиканти. А и мъжете на някои от тях. По този мотив потърсихме джаз примата Камелия Тодорова, тъй като тя също е човек, който работи най-вече с младежи, сходно на Саня Армутлиева, а е имала взимане-даване с нея освен на професионална, само че и на персонална сцена.
- Г-жо Тодорова, като човек, който образова млади музикални гении, по какъв начин преценявате желязната хватка, с която Саня Армутлиева, метафорично казано, държи родния музикален бизнес? Знаете, че след изявления в „ ШОУ” и Агенция БЛИЦ единствено за един ден близо 2500 души се събраха във фейсбук групата „ Саня вън от „ Музикаутор” и „ Профон”, основана от певицата Рут Колева!
- Ще ви кажа по този начин – всичко, което е отвън формата риалити шоу, е правене на пари, не на гении! Да, тези деца влизат вътре с концепцията да разпрострат и развият гения си, само че още преди да са влезнали, подписват един

непоносим контракт, в който се подчиняват 5 години да служат на Армутлиева!

Армутлиева, която обаче, за жалост, не схваща от музика! Колкото и да е работила в този отрасъл, тя е работила като админ, като продуцент, само че тя нищо не схваща от музика! И нищо не схваща от актьори! За мен тези, които тя избира или са избирани за X-фактори в тази ситуация, доста от тях не стигат и до края. Талантливите отпадат, което е… хубаво, тъй като няма потребност да ги заробват!

А какво се случва с актьора след тези риалити шоута, е доста тъжно. Тя им дава обещание, прави им нещо като промоция, с цел да си регистрира някакви суми, които е похарчила по тези актьори, и - дотук! И след това ги захвърля! Да не приказваме степента на ограничаване, която им постанова – те нямат свободен избор каква музика да творят, с кого да работят – всичко е, което тя реши. С една дума – те са плебеи, не актьори, които имат право на лично мнение! Грешка е да искаш да моделираш напълно по собствен усет даден актьор, без да се съобразиш с неговото виждане, възприятие, стремежи.

В момента има доста разногласия към активността на „ Профон”, на „ Музикаутор” и минимум има коментар какво се прави за артистите. Веднага ще ви дам един образец – аз не желая да приказвам за административните действия на „ Профон” и „ Музикаутор”, а по-скоро за естествените музиканти и реализатори. Имам ученичка, която в този момент пробива, явила се е на X-фактор, само че не е призната да продължи, тъй като се счита за „ елитарен артист”.

- Какво ще рече „ елитарен артист” в този случай?
- Да, с доста огромни кавички. За актьор, който съгласно тях не е комерсиален. А те по този метод автоматизирано прекъсват кариерата на един човек, макар че за мен тя просто е добре, че се е посочила. А кариерата я гради, тъй като има гений, и аз й оказвам помощ. Но пробиването самичък, без рекламата, която ти обезпечава примерно „ X-фактор” или тези музикални риалитита, е доста по-малка. Не можеш да влезеш толкоз бързо в медийното пространство. А хората дори не знаят какво тъкмо гледат…

- Гледахте ли финала на „ X-фактор” предходната седмица, в който победител излезе Славин Славчев?
- Да и още занапред мога да ви кажа, че той безусловно нищо няма да реализира! Какво реализира Тома? Нищо! Особено в тоя жанр, в който тя го насочи да пее – рок.

- Помните обаче, че първият музикален кумир на България Невена Цонева след дълги правосъдни борби, съумя да осъди Саня Армутлиева, откакто реши да приключи предварително контракта си с музикалната компания. А формалната причина тогава бе „ неналичието на отчети” – компанията е трябвало на всяко тримесечие да регистрира приходите от работата на певицата, само че не го е правела…
- Да, прелестно помня тази обстановка, само че за жалост днешните млади гении не се оглеждат в нея, а би трябвало! Трябва всеки да има една обица на ухото, само че общо взето са доста наивни, тъй като са доста млади. Ще натрупат опит, само че сюжетът за жалост е доста вулгарен! Риалититата по принцип ги вършат поради реклама на самото риалити и за облага! Абсолютно за нищо друго не ги вършат!

Всички са изплюти по-късно на улицата!

- Казвате, че Саня Армутлиева не схваща нищо от музика, само че я видяхме като жури в „ X-фактор”…

- Ами тя играе и е в спор на ползи във всичко! Понеже желае да бъде всичко, но то не става така… В последните 23 години, откогато я има „ Вирджиния рекърдс”, цялата активност и всичко, което е научила, са игри, игри, игри… Тя, първо, откакто е наказана, изключително от актьор в тази област, няма право да бъде в Управителен съвет – по правилник! Конфликт на ползи е! Второ – не може да работи и в двете организации – и в „ Музикаутор”, и в „ Профон”, като член на Управителен съвет. Абсурд! Но… ние живеем в страната на парадоксите!

- Саня Армутлиева по този начин и не даде съответен отговор за 10-те милиона лв. на „ Профон”, които потънаха в КТБ. Рут Колева попита за какво тези пари към дата юни месец не са били разпределени?!

- Ами тя не желае явно да отговори на този въпрос, а и съгласно мен няма да отговори. Защото тя няма да си признае, че

тези пари са присвоени!

А и да погледнем единствено в гениите, които сякаш си мислят, че вършат сериозна стъпка към кариерата си… това е едно тотално иго, за което мога да приказвам, даже и без да съм виждала договорите им. То просто се вижда. Само знам от сътрудници на щерка ми, които са артисти и са ходили на тези кастинги, и работят с Армутлиева, че те имат заробващи контракти! После, тези контракти са публични контракти на истинските излъчвания в чужбина, да вземем за пример, в Англия. А те не са направени за изискванията в България. В тези контракти нормално би трябвало да са посочени и сумите, които ще бъдат изхарчени за един актьор, с цел да му се обезпечат тия 5 години. Но това нещо не съществува в тези контракти! Разбирате ли?!… Всичко е в нейна изгода. Каквото тя направи, тя си дава отговор, никой различен не дава отговор. Децата не могат да водят каузи, тъй като доста от тях нямат нито финансов, нито адвокатски тил. Това е една война, която не се води за два дни. А видях в последното издание на „ X-фактор”, че Армутлиева даже сама към този момент си се назовава „ октопод”, освен от обстоятелството, че вие я нарекохте по този начин. Сама се подиграваше с тази дума на няколко пъти. Тя може и да го е поднесла с подигравка, само че фенът не го вижда към този момент от дълго време така…

- Всъщност, доколкото съм чувала и чела, Саня Армутлиева много рано влиза в музикалния бизнес, а вратите й отваря… вашият някогашен брачен партньор Майкъл Кунстман. Тогава тя е била едвам на 19 години…
- Да не ви описвам историята!… Защото аз не искам тази битка против нея, да се трансформира в личностна война, а то не е по този начин. Всичкото това си е един професионално насочен митинг против нея. И работата е, че не е личностно. След като дадох едно изявление, когато излязох от „ ВИП брадър”, тя ми се обажда един ден с въпроса за какво съм била споделила, че тя е развалила брака ми и че децата ми са я видели в леглото с мъжа ми!? „ Какви са тия нелепости, които си говорила?”, ме попита, а аз отвърнах: „ Това не са нелепости, това е истината! А това, че аз не съм го споменавала или не съм казвала доста от нещата, които знам за теб, не значи, че това не е истина”. Била съм задоволително толерантна и към момента съм, тъй като, както виждате, не съм се намесила в този митинг в този момент против нея. Да, аз коментирам, само че без да се въвличам публично.

- Добре, даже и да не приказваме за персоналната сфера, факт е, че съгласно информациите тя тогава е съумяла да преразпредели всичко в бизнес делата на брачна половинка ви към себе си…
- Вижте в този момент, нали знаете, че от време на време, когато учителят има добър възпитаник, ученикът може да го изиграе. И в този смисъл – Майкъл си откри майстора! Той изигра първо мен, някогашната си брачна половинка, а Саня изигра него!

- Но инвестицията, която е направил той тогава в бизнеса си, в този момент е трябвало да имат като завещание неговите деца… Или бъркам?

- Не грешите, по този начин е, само че няма и не са получили нищо, тъй като съгласно Саня те не заслужават! Да, те са неговите деца, само че това няма никакво значение, тъй като преди този момент

тя всичко е приписала на нейно име – тъкмо три години преди той да почине

- Без негово познание ли?
- А това към този момент не мога да ви кажа, но… това не може да стане без негово познание. Логически той постоянно е имал компания, която е на името на дамата, с която е – с цел да са чисти неговите ръце. И това е нещо, на което той е научил Саня и Саня си го е взела. И в този момент ще би трябвало да си обере каймака – и на Майкъл, и на себе си.

- А последствията за вас са страшни – и в персонален, и в професионален план…
- Последиците за мен са единствено едно – те се стараеха да ме съсипят, да ми съсипят кариерата, да унищожат името ми! Майкъл говореше, че той ме е направил звезда, а аз не съм била… И също така клюките, които се сервират от ’92-ра година по мой адрес – че аз съм алкохоличка, наркоманка и че цяло 6-о Главно е „ минало през мене”, това са фрази на Майкъл! И това нещо до този миг върви след всички публицисти, с които те са имали общо. И си седи! Аз не мога, каквото и да направя, да го опровергая. А тя не е пристигнала даже да ми се извини за това нещо.

- Наистина не разбирам с каква душeвност човек застава един път против майката на децата си и повторно – против самите деца, както в тази ситуация е направил някогашният ви брачен партньор?!
- Аз съм правила всичко допустимо, когато се върнахме в България и децата пристигнаха, да се поддържа контакт с татко им, без значение от нашите взаимоотношения. И тогава аз правех всичко, контактувайки със Саня, тъй като той не желаеше непосредствено да контактува с мен. Аз ги изгоних двамата от къщата си и споделих, че не искам да имам нищо общо с техния бизнес! Защото те го възнамеряваха още ’91-ва година. През цялото това време обаче тя си гледа интереса – нея я интересува да прави пари! Когато тя се срещна с Майкъл, със фамилията, и ние се запознахме с нея и фамилията й, тя живееше в една стая с брат си някъде там, в квартал „ Подуяне” май, и Майкъл я съжаляваше… - по какъв начин можела тя да живее в една стая с брат си. Че кой не е израсъл в една стая с брат си или със сестра си?! А не мислеше за това дали неговите деца са облечени или не… Това е методът, по който те потеглиха.

- Децата ви обаче са освен съществени, само че и сполучливи персони сега!
- Ами той и синът си не поглеждаше! Аз мога да ви кажа обстоятелства, които никой не ги знае… Аз съм се грижела за всичко това, само че не ме питайте как… Той не поглеждаше сина си – аз уреждах срещите на децата със сина му, тъй като те са брат и сестри, нали. И до ден-днешен те поддържат контакт с помощта на това, че аз ги бях свързала навремето… А синът му отхвърли въобще да беседва с него – от 90-те години. Не искаше въобще да се чуе с татко си! И добре, че го има интернет, тъй като децата по този начин поддържат връзка между тях сега. Синът му е сценичен режисьор сега, има семейство, деца и така нататък

Но хайде, да оставим децата настрани – майката на Майкъл беше първата счетоводителка на „ Вирджиния рекърдс”, която остана в Германия, само че тя им извършваше цялостното счетоводство години наред през 90-те. Те я изоставиха да живее на държавната пенсия в Германия, без една стотинка, и въобще не я поглеждаха… Аз не знам тя дали е умряла или не, тъй като също не подкрепям контакт с нея от 90-та година до момента, защото и децата не желаят. Но тя беше най-големият бранител на Майкъл. Саня обаче не се погрижи за майка му след гибелта на Майкъл.

И за нея не се погрижи…

- Доколкото знам, самата Саня Армутлиева има две деца…
- Не знам какво има, само че аз не я разбирам нито като човек, нито като майка, нито като бизнесдама. Само мога да кажа, че е усвоила всичко, което е шикалкавене, от Майкъл! Идеално го е усвоила! А той завещание нямаше в Германия. Всичко си беше уредил в България, искаше да живее тук… А към този момент по какъв начин са купували жилища, къде е живял, единствено тя знае, аз не знам.

- Неслучайно ми казахте да не ви запитвам по какъв начин сте издържали на всичкото това…

- ’94 или и ’95-та година Саня към този момент имаше апартамент в „ Лозенец”, до момента в който ние живеехме в една стая. Ами вижте регистрацията на „ Вирджиния”, в случай че я намерите – за ’92-ра година, когато са започвали – какво има вътре и какъв брой разнообразни бизнеси е можела да прави тази компания… брокерство, продажби, не знам си какво - не мога да ви опиша, като съм го чела това нещо, какво съм си мислела. А на мен юрист ми го даде – във връзка на това, че се развеждах.

А в този момент, в случай че се върнем към началото на диалога си – за тези деца, които са подписали договорите с нея - те са с вързани ръце, нищо не могат да създадат. А по-лошото в цялата обстановка е, че тя си има вяра, че е права! И че схваща от музика. Това е най-лошото – тя въздейства и на всички малките екрани, на всички медии. Мога да ви кажа даже, че аз не отидох да си показва песента в „ X-фактор” поради нея – откакто Магърдич (Халваджиян, б.а.) ми сподели, че няма безусловно никакъв проблем да се показа на някой от концертите. Една седмица по-късно ми сподели – не може. Само че, като отидеш в другите малките екрани, можеш да приказваш за нея, без да й споменаваш името - какви са тия неща, може ли да ми изясни някой?

Аз даже ви се удивлявам, че говорите толкоз намерено за това! Адмирации!

Защото и шефовете на малките екрани са на нейна страна, и „ Профон” я преизбира сега – просто ги е боязън!

Но в този момент занапред стартират историите – в този момент Саня ще стартира да прави мръсно на всички места. Но е доста значимо музикантите да са обединени, да се поддържат. Сега има толкоз нови млади артисти, с нови продукции, които би трябвало да бъдат видяни от медиите – тя стопира всичко това. Айде, моята кариера, че я е серпантина толкоз години… аз имам доказателства по какъв начин те са ходили във фабриките за показване на дискове, сякаш да търсят незаконни дискове, а в това време търсеха къде е моят диск – с цел да го спрат! И аз съм правила всичките си дискове в чужбина – и като бях в „ Маркос мюзик”, и в „ Старс рекърдс”. И всички тия игри ги знае и Янкулов (Атанас Янкулов, б.а.), само че той в този момент е застанал на нейна страна. „ Вирджиния рекърдс” е един заслон за метода, по който тя си прави бизнес – във всички вероятни области! Това е акцентът! А отвън тази тематика ще ви споделя нещо забавно за Рейчъл – сега тя издава сингъл, по стичане на събитията и аз представям нова ария – дружно с моята ученичка, която имаше концерт.

Едно изявление на Анелия ПОПОВА

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР