След публикация в Actualno.com от ведомството на здравния министър Стойчо

...
След публикация в Actualno.com от ведомството на здравния министър Стойчо
Коментари Харесай

След публикация в Actualno.com Министерство на здравеопазването коригира грешка от 70 млн. лв. 

След обява в Actualno.com от ведомството на здравния министър Стойчо Кацаров коригираха собствен отчет за смяна в финансирането по европроект. Той бе оповестен посредством Агенцията по публични поръчки (АОП) с шокираща неправилност.

Видно от съобщение в АОП тя е била отстранена ден след публикацията ни със заглавие „ “.

 

 



 

 

Става дума за план за образования на личния състав от центровете за незабавна здравна помощ и незабавните отделения, чиято сума е била допълнена поради.

Вместо обаче с увеличена стойност на контракта, от здравното министерство го бяха описали пред АОП като понижен с близо 70,7 милиона лв..

Грешката на пръв взор изглеждаше техническа, тъй като сумата по контракта е 717 592,55  лв. без Данък добавена стойност. С анекс в края на предходния мандат с министър Костадин Ангелов сумата по него е увеличена с 358 769,27 лева Така общо договорът става за 1 076 361,82 лева без Данък добавена стойност.

При отчета обаче десетичната запетая изчезва от всички места, където се попълня първичната стойност на контракта. Съответно и направените след това калкулации на здравното ведомство са неверни.

Промяната в контракта изглеждаше по този начин:

Първоначална стойност на контракта – 71 759 255 лева

Стойност след съглашението – 1 076 361.82 лв.

Резултат - минус 70 682 893,18 лева без Данък добавена стойност за дефинитивна стойност на контракта.  

 

 



 

 

Фрапантната неправилност за милиони бе видяна само от Actualno.com.  

Ден след оповестението й, на 11-ти юни, в Агенцията за публични поръчки постъпва второ съобщение за изменение на сума по контракт.

На 14-ти юни АОП излиза със известие, което сочи към този момент правилна информация: нарастване от 358 769.27 лева, надлежно и резултат от сбора сред главната и спомагателната стойност – малко над 1 млн. лв..

 

 



 

 

Обученията на към 7 хиляди души е обезпечено с план „ Подобряване на изискванията за лекуване на незабавните положения “ по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР