След проверки на НАП в касите на фирмите има с

...
След проверки на НАП в касите на фирмите има с
Коментари Харесай

Проверките на НАП намалиха с 5 млрд. лв парите по касите на фирмите

След инспекции на Национална агенция за приходите в касите на компаниите има с близо 5 милиарда лева по-малко. Контролната акция на Национална агенция за приходите се организира по отношение на компании, които бяха показали във финансовите си доклади обилни суми в брой.

 Национална агенция за приходите: Не 16, а 5,4 милиарда е несъбраното Данък добавена стойност
Национална агенция за приходите: Не 16, а 5,4 милиарда е несъбраното Данък добавена стойност

За Национална агенция за приходите действителният растеж на приходите за последните 3 години е над 5 милиарда лв.

Статистически данни сочат, че към края на 2017 година наличните суми в брой са малко над 8 милиарда и 100 млн. лева Година по-рано са регистрирани над 13 милиарда лева

Поради тази причина през 2017 година Национална агенция за приходите организира голям брой проверки и инспекции. Изпратени бяха и хиляди писма към сдружения.

Голяма част от фирмите нанесоха корекции във финансовите си резултати за предходната година. Други пък заявиха, че са изплатили дивиденти.

Като основната причина за нереално високите касови наличия са персонални разноски на притежателите и шефовете на компаниите. За тях е не са представяни документи.

 С над 500 000 заявления завърши акцията на Национална агенция за приходите
С над 500 000 заявления завърши акцията на Национална агенция за приходите

Централна поща в столицата приема заявления до 20 часа на 30 април

Мерките на Национална агенция за приходите водят до над 130 млн. лева повече от налог върху дивидентите, като на фирмите е дадена опция непринудено да поправят данъчните си заявления, без да им бъдат възлагани инспекции.

Мониторингът на финансовите доклади на сдруженията ще продължи, осведомят от Национална агенция за приходите. Приходната организация е формирала лист с над 13500 компании с декларирани над 100 000 лева в каса. Общата сума от заявените пари е 4,3 млрд лева към края на 2017 г
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР