След проверката на МО няма да има наказание за командира

...
След проверката на МО няма да има наказание за командира
Коментари Харесай

След проверката на МО без наказание за ген. Цанко Стойков

След инспекцията на МО няма да има наказване за командира на Военновъздушни сили ген. Цанко Стойков. Това излиза наяве от отчета на началника на защитата военачалник Андрей Боцев, който е и директен шеф на командира на Военновъздушни сили. В отчета не се съдържа предложение за налагане на административно наказване на генерал-майор Цанко Стойков.

Проверката на Министерството на защитата бе във връзка следствието на КПКОНПИ и бе предоставена на началника на защитата военачалник Андрей Боцев от министъра на защитата Красимир Каракачанов.

Причината за нея беше публикуван от прокуратурата запис от хипотетичен диалог сред Стойков и президента Румен Радев по следствие на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) против президента. От диалога се допуска, че Стойков може да е попречил следствие.

След като прокуратурата популяризира записите, президентът Румен Радев разгласи, че "...атаките против мен и фамилията ми не са спирали, само че към този момент получават уродливи измерения и се водят без оглед на средствата ".

От отчета, който Боцев е изготвил, излиза наяве, че всички документи, които антикорупционната комисия е поискала от Стойков, са дадени в период.

Докладът на военачалник Андрей Боцев можете да видите ТУК.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР