След проверка, възложена от Върховната административна прокуратура (ВАП), е съставен

...
След проверка, възложена от Върховната административна прокуратура (ВАП), е съставен
Коментари Харесай

Съставен е акт за извършено административно нарушение на длъжностно лице в Министерството на правосъдието

След инспекция, предоставена от Върховната административна прокуратура (ВАП), е формиран акт за осъществено административно нарушаване от длъжностно лице в Министерството на правораздаването (МП). Това оповестиха от прокуратурата.

През март ВАП сезира Главния инспекторат на Министерския съвет за инспекция, обвързвана с вероятно осъществено нарушаване от длъжностно лице от Министерство на правосъдието. На съображение на Административнопроцесуалния кодекс (АПК) от ВАП е направен митинг срещу заповед на министъра на правораздаването, издадена по Закона за нотариусите и нотариалната активност.

В хода на инспекцията от инспектората е открито, че шефът на дирекцията „ Правни дейности “ към Министерство на правосъдието е направил нарушаване, като не е изпратил на съда в избрания от закона тридневен период тъжба и митинг, дружно със заверено копие от цялата кореспонденция по издаването на акта на съда.

В отчет, изпратен до ВАП от Министерски съвет, е отразено, че на длъжностното лице е формиран акт за определяне на административно нарушаване за едно от посочените административни нарушавания, обвързвано с неизпращане на митинга на прокуратурата в законоустановения период до съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР