След проверка от РИОСВ - Хасково ТЕЦ Марица 3 временно

...
След проверка от РИОСВ - Хасково ТЕЦ Марица 3 временно
Коментари Харесай

ТЕЦ Марица 3 - Димитровград временно спря работа след проверка от РИОСВ

След инспекция от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Хасково Топлоелектрическа централа " Марица " 3 краткотрайно спря работа, оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите. 

В норма са индикаторите за качество на атмосферния въздух в Димитровград

На 3 октомври постоянният мониторинг на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Хасково откри изпускане на неорганизирани излъчвания в обилни количества от индустриалната площадката на горивната апаратура на Топлоелектрическа централа " Марица 3 " АД в Димитровград.

Констатирано е, че причина за излизащите от постройката на котелното неорганизирани излъчвания е механически проблем на един от димните вентилатори. На оператора е обещано наставление неотложно да се в профил техническият проблем и да се възвърне естественото извеждане на димните газове от горивния развой.

За преустановяване изпускането на неорганизирани излъчвания от постройката на котелно помещение на идващия ден - в сряда, 4 октомври 2023 година, парогенераторът на Топлоелектрическа централа " Марица 3 " АД е погасен.

В допустимите правила са стойностите за серен диоксид и фини прахови частици от началото на тази седмица до момента. Това сочат данните, постъпващи от автоматизираната измервателна станция АИС " Раковски ", позиционирана в центъра на Димитровград.

От понеделник, 2 октомври, когато беше жарък парогенераторът на Топлоелектрическа централа " Марица " 3 АД, до погасяването му на 4 октомври в 09:33 ч. непрекъснатият мониторинг на данните, постъпващи в действително време от измервателната станция в Димитровград, сочи, че не са регистрирани превишения на средночасовата норма за серен диоксид от 350 микрограма/кубичен метър.

Нивото на централизация на даден атмосферен замърсител, при което съществува риск за здравето на хората при кратковременна експозиция и е належащо да се подхващат незабавни ограничения, се дефинира като алармен предел. Определеният алармен предел за серен диоксид е 500 микрограма/кубичен метър, измерен в три поредни часа. До момента не е записано превишение на алармения предел.

През интервала на работа на топлоелектрическата централа до в този момент не са регистрирани превишения и на средноденощната норма от 50 микрограма/кубичен метър по индикатор фини прахови частици (ФПЧ10).

Регионалната ревизия по околната среда и водите в Хасково прави непрекъснат надзор и наблюдаване на оператора Топлоелектрическа централа " Марица " 3 АД в Димитровград.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР