След проверка не е открито злоумишлено спиране на водата в

...
След проверка не е открито злоумишлено спиране на водата в
Коментари Харесай

Министър: Няма злоумишлено спиране на водата в Добричко

След инспекция не е намерено злоумишлено прекъсване на водата в Добричко. Това сподели по време на днешния парламентарен надзор министърът на районното развиване Гроздан Караджов .

Той отговори на въпрос на депутата Ивайло Мирчев от " Демократична България " за какво редица обитаеми места в област Добрич имат проблем с водоснабдяването в последните месеци.
Близо 60% от водата във ВиК се губи
Общите загуби на вода в публичното водоснабдяване (ВиК) доближават цели 57.4% от подадените количества през 2020 година, сочат данните...
Прочети повече
Мирчев изиска да бъде направена инспекция на ВиК сдружението в града. Според него проблемите почнали, когато контролът на помпената станция минал на отдалечен режим.

Караджов му отговори, че са правени инспекции и не е открито злоумишлено прекъсване на водата за икономисване на ток.

" Не е открито злоумишлено прекъсване на водата за да се икономисва ток. Подобно нарушаване персонално аз бих третирал като тероризъм. Проверките не потвърдиха някой да е спирал помпите. Има водоизточник, който е доста остарял и с компрометирана към този момент опция да водоснабдява зоната и сега се работи върху намирането на нов водоизточник ", сподели той.

Още от ДОБРИЧ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР