След проверка на законността на строежа на Комплекс „Венид Еко

...
След проверка на законността на строежа на Комплекс „Венид Еко
Коментари Харесай

Прокуратурата протестира срещу строежа на Емине-Иракли

След инспекция на законността на градежа на Комплекс „ Венид Еко вилидж “ Свети Влас е импортиран митинг против позволения на градеж, издадени на 05.12.2019 година от основния проектант на община Несебър.

На 8 юни тази година Върховната административна прокуратура /ВАП/ сезира министъра на Министерство на околната среда и водите и началника на ДНСК да извършат незабавна инспекция на градежа в землището на Свети Влас в обсега на предпазена зона „ Емине - Иракли “.

Проверката беше предоставена след информация в медиите за градеж на добит парцел като гора посредством подмяна, която след това е приета за несъвместима държавна помощ заради нарушение на Договора за действие на Европейски Съюз. Данните в средства за всеобщо осведомление са, че след смяна на предназначението на съответния аграрен парцел /ПИ/ не са спазени правни правила, уреждащи условия за запазване на зони под режима на Закона за биологично многообразие (ЗБР), съотв. за правда на строителството, регламентирани в Закона за устройство на територията /ЗУТ/ и Закона за устройство на Черноморското крайбрежие /ЗУЧК/.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР