След проверка на подписките до момента в ЦИК за предстоящите

...
След проверка на подписките до момента в ЦИК за предстоящите
Коментари Харесай

Три партии и една коалиция са се регистрирали в ЦИК досега

След инспекция на подписките досега в ЦИК за идните локални избори са регистрирани 3 партии и една коалиция. До 25 септември всички настоящи кметове, които са претенденти за нов мандат, би трябвало да излязат в отпуск. Общинските изборни комисии ще дефинират броя на мандатите за общински съветници според от популацията на съответния град. Така софиянци ще изберат 61 общински съветници.


За да не се повтори сюжетът отпреди години със среднощното висене по предаване на изборни бумаги в Арена Армеец в София от ЦИК взеха решение приемането на изборните бумаги от секционните изборни комисии да става в три обособени пункта.
Александър Андреев - представител на ЦИК: Надяваме се, че по този метод Централната изборна комисия, по този начин както беше поела ангажимент да облекчи работата на общинските изборни комисии и по приемането на изборните бумаги и материали и по този метод ще даде опция по-ефективно и по-бързо в Столична община да бъдат признати книжата и материалите. Тоест да няма надлежно напрежение.
Партиите и обединенията могат да се записват в ЦИК и през почивните дни, само че не по-късно от 11 септември. Наблюдатели пък ще може да подават завления до деня на изборите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР