След проверка на МВР за имената и ЕГН-то на Мартин

...
След проверка на МВР за имената и ЕГН-то на Мартин
Коментари Харесай

Цеков: В актове за гражданско състояние от 1992 г. Божанов е записан с ЕГН, дадено му през 1999

След инспекция на Министерство на вътрешните работи за имената и ЕГН-то на Мартин Божанов – Нотариуса, данните са оценени в Регионалното министерство. Пред NOVA отрасловият министър Андрей Цеков изясни, че има разминаване с ЕГН-то.

" Мартин Божанов, според акта за раждане, е роден на 21 март 1973, когато не е имало система на ЕГН. Уведомлението за раждането е изпратено в районната администрация на 22 март. През 1977 година, когато е основана системата ЕСГРАОН, му е издадено ЕГН с дата на раждане 22 март. Тоест, погрешна дата на раждане. В Националната база на популацията до 1999 година Мартин Божанов попада с това ЕГН ", изясни министър Цеков.

По думите му законът разрешава промяна на ЕГН-то поради сбъркана дата на раждане или заменен пол. Така на Божанов е обещано ново ЕГН след подадена молба. Това става през 1999 година

" Има абсурд. В актове за гражданско положение - за брак от 1992 година и за раждане на дете от 1992 година, е отразено в съответната районна администрация ЕГН-то, което той получава през 1999 година Това ме подухва на мисълта, че може би пред нея са показани документи за идентичност с ЕГН, което не съществува в националната база данни. Възможно е в този интервал да има някакъв тип корист, която органите на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата следва да се опитат да открият ", изясни Цеков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР