След провеждане на обществена поръчка с предмет Tекущи ремонти на

...
След провеждане на обществена поръчка с предмет Tекущи ремонти на
Коментари Харесай

Ремонтират тротоари в пет населени места в община Разград

След осъществяване на социална поръчка с предмет „ Tекущи поправки на тротоари и паркинги в град Разград и обитаемоте места на Община Разград по обособени позиции “ стартира осъществяването на дейностите по част от обособените позиции. Общата стойност на ремонтните работи по публичната поръчка е 337 022,49 лева без Данък добавена стойност, средствата са от общинския бюджет, осведомят от пресцентъра на община Разград, разяснява Българска телеграфна агенция.

Заместник-кметът на Общината Добрин Добрев извърши оглед на подготвителните и първите ремонтни действия на три от обектите на Обособена позиция 2: „ Текущ ремонт на тротоари с асфалтобетон “. Той изрази убеденост, че ремонтите ще се извършат качествено и в периода, очакван по контракта за осъществяване на публичната поръчка, с цел да могат жителите и гостите на Разград, Липник, Киченица, Ясеновец и Топчии да употребяват по-скоро усъвършенстваната инфраструктура в тези обитаеми места.



Община Разград

Обществената поръчка по тази обособена позиция е извоювана от „ Пътно строителство ”АД. Останалите три обособени позиции ще се извършват от друга компания - чака се „ Петстрой ” ЕООД да стартира ремонтните действия през идната седмица. Най-много са обектите по обособена позиция 1 – шест на брой. Те са в три обитаеми места – В Разград, в Ясеновец и в Липник. 

Два тротоара с бетонови плочи са включени в Обособена позиция 3 – от двете страни на моста по ул. „ Странджа ” и тротоара по ул. „ Вардар ”, показват от администрацията. 

По обособена позиция 4 е очакван ремонт на площад в центъра на село Топчии. Квадратурата му е 2100 кв.м., новата настилка на площада ще е от вибропресовани плочи 40/40/5, сиви на цвят. 



Община Разград

Обектите, включени в публичната поръчка, са избрани след сигнали от жители, открита от общински специалисти нужда от поправки за възстановяване на инфраструктурата в петте обитаеми места, както и след предложение от управлението на Община Разград за включване на този разход в общинския бюджет и одобряването му от Общинския съвет. 

Срокът на осъществяване на ремонтните действия е до 90 календарни дни, считано от датата на приемане на възлагателно писмо от страна на възложителя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР