След проведено обективно, всестранно и пълно разследване по случая със

...
След проведено обективно, всестранно и пълно разследване по случая със
Коментари Харесай

Прекратиха разследването за смъртта на Любомир Милчев - Денди

След извършено обективно, всестранно и цялостно следствие по случая със гибелта на Любомир Милчев - Денди , с разпореждане от 16.05.2023 година Софийска градска прокуратура приключи наказателното произвеждане по делото.

Съдът одобри, че не е налице осъществено закононарушение по отношение на живота и здравето на потърпевшия, а телесното увреждане на културолога, довело до съдбовния излаз, не е резултат от отговорно държание на друго лице.  

Касиел Ноа Ашер изрази вяра, че полицията не стои със скръстени ръце по случая

Досъдебното произвеждане беше формирано на 18.02.2022 година и в началото се водеше следствие за опит за ликвидиране, се споделя в известието на Софийски градски съд.

Смъртта на потърпевшия настъпи в хода на следствието на 27.03.2022 година, което наложи провеждането на в допълнение съдебно-медицинско проучване. Установено е, че гибелта на Денди е резултат на тежка черепно-мозъчна контузия в тилната част на главата, която се е усложнила с развиването на инфектиране на белите дробове и генерализирана бактериална зараза.

Прокуратурата проверява опит за ликвидиране

Относно механизма на причиняване на телесното увреждане движимостите лица и по двете експертизи са безапелационни, че същото се дължи на рухване обратно от личен растеж и следващ контакт на тилната част на главата с корав съседен терен. Липсват други пострадвания, които да са подбудени от друг механизъм, не се откриват следи от битка или пострадвания от вида „ защитни “, се споделя още в известието на Софийски градски съд.

В хода на следствието бяха извършени всички обективно вероятни и нужни дейности по събиране и инспекция на доказателства и бяха подложени на разбор всички версии. Доказателства за съзнателно умъртвяване на културолога, за причиняване на гибелта му по несъобразителност или за друго закононарушение против личността и здравето му не бяха събрани, заради което наказателното произвеждане беше прекъснато.

Направени са му две черепно-мозъчни интервенции след тежкия побой

С определение от 13.06.2023 година Софийски градски съд удостовери постановлението на СГП за преустановяване на наказателното произвеждане като откри, че същото е вярно и законосъобразно.

Съдът одобри, че основателно по делото няма повдигнато обвиняване, защото не са събрани задоволително доказателства по смисъла на член 219, алинея 1 Наказателно-процесуален кодекс във връзка с който и да е. Прие също по този начин, че събраните по делото доказателства не сочат да е осъществено нахлуване по отношение на личността на потърпевшия, което да се подведе към състава на член 115, вр. член 18, алинея 1 Наказателен кодекс или различен състав на закононарушение против личността и здравето на потърпевшия.

Популярният всемирски хроникьор е бил пребит и е в извънредно тежко положение в столична болница

Определението на съда е влезнало в действие.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР