„След проведените разговори в 18 работни групи през изминалата седмица

...
„След проведените разговори в 18 работни групи през изминалата седмица
Коментари Харесай

Нинова: Все повече сме оптимисти, че ще се състави редовен кабинет

„ След извършените диалози в 18 работни групи през миналата седмица сме от ден на ден оптимисти, че ще сте сформира постоянен кабинет. Всички партии го декларирахме, че желаеме да го създадем. Въпреки някои разлики, които имахме, в договарянията по най-важните въпроси се откри общото”. Това съобщи в ефира на Нова Корнелия Нинова.

По думите й има две червени линии, които Българска социалистическа партия няма да премине. Едната е въпросът за участието на Македония в Европейски Съюз. Другата – Истанбулската спогодба.

„ За систематизиране на браншове, министерства, постове и персони – няма да приказваме, преди да беседваме с сътрудниците от другите три партии. Такива диалози към момента не са водени. Ще би трябвало да изчакаме - мисля, че по този начин е коректно”, акцентира тя. „ Трябва да побързаме и да обсъдим и този въпрос. Предстоят да се вземат значими решения”.

По отношение на късната среща с Асен Василев и Кирил Петков в четвъртък на „ Позитано” 20 тя сподели: „ Изумена съм от нервността, която се разви към тази среща. И по какъв начин естественото се показва за ненормално. Партии, обсъждащи за държавно управление се срещат – това е обикновено. Срещат се в централата на партията в центъра на София. Да – имаше такава среща. И тя беше подбудена от факт, че чухме мнение от нашите сътрудници от „ Продължаваме Промяната”, че до края на годината няма да се одобри бюджета за идната година, и това ни притесни”.

На въпрос има ли тематика и деяние на вероятно държавно управление, в случай че бъде гласувано, което ще накара Българска социалистическа партия да го напусне, тя съобщи: ”Нека първо да го създадем. Да свършим работа – пък ще видим”.

Нинова разяснява и загубата на партията си на изборите. „ Има и справедливи, има и субективни. Предстои на Национален съвет да ги изясним”, сподели тя.

„ За толкоз години откогато съм ръководител претърпях много изменничества. И то от хора, на които съм пособия и подтикнала в политиката. Но няма значение. Предателите нямат значение. Имат значение почитателите, а те са много”.

По думите й към момента не е решила дали да се кандидатира за ръководител на Българска социалистическа партия. „ Аз сътворих опция и това за пръв път се осъществя, ръководителят да се избира от всички членове на партията. Важно е това демократично право да се запази”, безапелационна е тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР