След проведени срещи и преговори, от Продължаваме промяната, БСП, Демократична

...
След проведени срещи и преговори, от Продължаваме промяната, БСП, Демократична
Коментари Харесай

Програмата на кабинета Асен Василев вероятно ще стане ясна утре

След извършени срещи и договаряния, от " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " Демократична България " и самостоятелните депутати, отделили се от " ИТН ", се договориха да структурират ясни цели и задания, по които да работят в идващите 6 месеца. На този декор - продължава търсенето на поддръжка за болшинство в Народното събрание.

Някои депутати би трябвало да решат към кого са лоялни - към партията и водача си, или към България. Това разгласи министър председателят в оставка Кирил Петков. Управляващите са оптимисти, че ще получат нужната поддръжка. От опозицията - от ГЕРБ и " Възраждане " настояват, че се купуват гласове на депутати, които да поддържат кабинета на Асен Василев или да не влизат в зала и по този начин с по-нисък кворум да мине държавното управление.

От " Продължаваме промяната " не стопират да търсят поддръжка от още депутати за болшинство в Народното събрание, разгласи министър председателят в оставка.

Единственото, което се придържаме към нашето заричане е, че не приказваме с четиримата индивида, които казахме през цялото време, само че с всички други имат покана да приказват с нас. И 121 ще забележим - в действителност няколко индивида би трябвало да решат към кой им е лоялността - към тяхната партия и водач, който, съгласно мен, не е извършил обещанието към народа или към всички нас да имаме отговорност към България, да имаме шанса да не влизаме в политическа рецесия, сподели Кирил Петков.

Нов парламент наесен е окончателно изгубено време за България, споделят от Българска социалистическа партия.

Водят се диалози и от Асен Василев, и от Кирил Петков с народни представители, и самостоятелните народни представители от Има Такъв Народ. Надявам се в последна сметка да се прояви зрялост, мъдрост и отговорност, сподели Филип Попов - народен представител от ПГ на Българска социалистическа партия.

ГЕРБ няма да поддържат съставянето на нов кабинет с мандат на " Продължавам смяната ". По думите на водача на партията Бойко Борисов сега се купуват по 10 000 гласа на час, тъй като това е междинната електорална поддръжка за всеки народен представител:

Най-мащабното пазаруване на гласове в историята се организира в българския парламент в миг. Трябва да ви кажа, че с изключение на пари за отцепници, в моемнта се предлаагат колосални суми да не влязат на гласоподаване - да претърпи някаква повреда, да се спъне, да падне, да си ожули носа....само да не влезе в зала. Така са се вкопчили в тази власт, че изобщо не виждат какво се случва към тях, сподели Бойко Борисов - водач на ГЕРБ.

От " Продължаваме промяната " и " Демократична България " отхвърлиха изказванията за пазаруване на гласове.

ГЕРБ са в нервност, тъй като в случай че успеем да съберем 121 депутата, първият закон, който ще приемем ще бъде за КПКОНПИ, който ще стартира да проверява корупцията, която се случва последните 12 години в България, сподели Настимир Ананиев - народен представител от ПГ на " Продължаваме промяната ".

Бойко Борисов обича да споделя лакардии. Изключително сериозен е момента, с цел да се занимаваме с такива неща. Пазарувало се, да даде доказателства, приказки всеки може всеки да споделя. Шансовете да бъде определено ново държавно управление са огромни. При изискване, че се прави стратегия за ръководство 6 месеца би трябвало да се направи нещо и най-логичното е избор на доверие, сподели Атанас Атанасов - народен представител от ПГ на " Демократична България ".

А вътрешният министър в оставка Бойко Рашков разяснява изказванието на ГЕРБ, че по време на вота в Нова Загора е имало полицейските репресии.

Борисов и такива като Борисов нямат моралното право да приказват изобщо за избори. Това уродливо събитие, пазаруване и пласиране на гласове не е основано от Министерство на вътрешните работи, а е основано в едни известни вам и на цялото българско общество партийни централи. Които си сътвориха и съответните обръчи от компании, които да ги финансират, тъй че да има средтва, които да бъдат разнасяни с чували, куфари и така нататък, сподели Бойко Рашков - министър на вътрешните работи в оставка.

От " Възраждане " оповестиха, че Кирил Петков се е обаждал на Костадин Костадинов, с цел да търси поддръжка за издигането на Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ.

Вчера получихме информация от трима от нашите народни представители, че с тях са се свързвали представители на ръководещите, които са им предложили най-различни форми на тласъци, с които да бъдат стимулирани да поддържат ръководство на Асен Василев. Ние не се продаваме, съобщи Костадин Костадинов - ръководител на " Възраждане ".

Елена Гунчева, която напусна " Възраждане ", съобщи че с нея също е воден диалог.

С мен Кирил Петков не се е свързал свърза се господин Манджуков от името на Андрей Гюров аз им споделих какви са моите цели.Те споделиха че ще имат стратегия, поканиха ме на договаряния, само че аз ще изчакам да видя какво последно ще кажат, само че съвсем 99% съм уверена че ще гласоподавам срещу.

Виктория Василева, която, към този момент резервира безмълвие. Каза за Българска национална телевизия, че ще разяснява събитията от последните дни, когато оставката й бъде гласувана.

Писането на стратегия за кабинета " Василев " в конкуренция с времето продължи и през днешния ден.

Тя съдържа значими законопроекти, свързани с проекта за възобновяване и резистентност, антикорупционната стратегия, промени в правосъдната власт. Промени, свързани в бранш стопанска система и нововъведения. Ще забележим имаме ли 121 народни представители, които да поддържат тази бих споделил значително значима стратегия за страната, сподели Мирослав Иванов - ръководител на Народно събрание.

Очаква се работата по структурата и състава на Министерски съвет да стартира на следващия ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР