След проведена среща със заместник-директора на МБАЛ „Св. Петка“ във

...
След проведена среща със заместник-директора на МБАЛ „Св. Петка“ във
Коментари Харесай

Медиците от Видин прекратяват гладната стачка

След извършена среща със заместник-директора на МБАЛ „ Св. Петка “ във Видин - доктор Богдан Томов, протестиращите медици прекратиха оповестената гладна стачка. Предстоят още диалози с управлението на болничното заведение, пишат от здравното министерство.

Проверката на „ Вътрешен одит “ на Министерство на здравеопазването сподели, че недоволствата за понижено възнаграждение за „ първа линия “ на санитарите от отделението по незабавна медицина се отнася за 2020 година и интервала януари-май 2021 година. Всеки един от тях е показал, че след месец юни 2021 година е получавал постоянно и напълно сумите за работа на първа линия.

„ Проверяващите не получиха отговор на въпроса - за какво, откакто недоволството от заплащането е обвързвано с минало време, се провежда митинг в този момент, няколко дни преди изборите и инцидентно ли е съвпадението с визитата на президента Румен Радев в региона? Случайно ли е съвпадението, че един от водачите на митинга е претендент за депутат? Случайно ли е съвпадението, че клип, сниман в Коронавирус отделението на видинската болница един месец по-рано, се популяризира в медиите в този момент, освен това след манипулиране на наличието? ", пишат още от здравното ни министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР