“След проведена среща между екипите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС относно

...
“След проведена среща между екипите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС относно
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще гонят 3% дефицит без да вдигат данъци

“След извършена среща сред екипите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС по отношение на бюджета, ние стигнахме до няколко общи визии - да се резервира уравновесена, финансова политика, която да направи тъй че да няма нужда от отнемане на разноски, ще желаяме от МФ точни планове, както и среща с тях, с цел да може да образуваме по-конкретно политическите решения. Еврозоната ни е приоритет, както и 3% недостиг. Бюджет би трябвало да бъде импортиран от постоянно държавно управление, обединени сме, че не би трябвало да има нарастване на налозите ”.

Това сподели Деница Сачева от ГЕРБ-СДС в Народното събрание.

“Това са параметри, към които сме се обединили, би трябвало да работим върху проектобюджет импортиран от служебния кабинет ”, добави Асен Василев от ПП-ДБ.„ Имаме изясненост по отношение на процеса и той би трябвало да продължи с Министерство на финансите и техните специалисти “, добави той и акцентира, че е хубаво, че Министерство на финансите ревизира своята прогноза.

„ Ние казахме, че Брутният вътрешен продукт ще бъде най-малко 180 милиарда Новите планове се вършат към този момент при 184 милиарда Брутният вътрешен продукт, което прави доста по-нормална политика, както ние казахме октомври месец, че би трябвало да се случи “, посочи Василев.

Докато от ГЕРБ са безапелационни, че е значимо бюджетът да бъде импортиран от постоянно държавно управление, от Политическа партия приканват той да бъде импортиран оптимално бързо от служебния кабинет на вниманието на народните представители. „ За да може да се одобри бюджет в средата на юни, той би трябвало да бъде импортиран идващите 1-2 седмици “, разгласи Василев и добави, че няма техническо време да бъде импортиран бюджет от който и да е различен.

Той заяви, че работната група е единомислеща по няколко тематики – без повдигане на налози, бюджет с 3% недостиг и със обществени разноски – индексиране на пенсиите с швейцарското предписание и поддържане на учителските заплати на 125% от междинната заплата, браншове, които не са получили нарастване, да получат такова. Според Василев доста деликатно би трябвало да се огледат финансовите разноски за това какъв брой е реалистично тази финансова стратегия да бъде изпълнена.

“Това са параметрите на бюджет, който бихме подкрепили, само че имаме разлика във визията, че е най-добре постоянно държавно управление да внесе бюджет. Ние считаме, че би трябвало бюджет да бъде импортиран от постоянно държавно управление, а ПП-ДБ от служебния- тук е разликата сред нас ”, сподели Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР