След провалил се опит за бунт срещу венецуелския президент Николас

...
След провалил се опит за бунт срещу венецуелския президент Николас
Коментари Харесай

Вашингтон разполага с все по-малко варианти за действие във Венецуела

След провалил се опит за протест против венецуелския президент Николас Мадуро, Съединени американски щати още веднъж прибегнаха до опасността с военна интервенция, само че описът с варианти на Вашингтон понижава пред лицето на една обстановка, която заплашва да се утежни.

Ръководителят на американската дипломация Майк Помпейо съобщи през вчерашния ден, че президентът Доналд Тръмп е подготвен при нужда да предприеме военна интервенция във Венецуела. В страната избухнаха яростни конфликти откакто предния ден се разпалиха група бойци, подкрепящи опозиционния водач Хуан Гуайдо, приет като краткотраен президент от петдесетина страни, в това число Съединени американски щати.

" Военна интервенция е допустима. Ако е належащо, Съединени американски щати ще създадат тъкмо това ", сподели държавният секретар.

" Бихме предпочели спокойно предаване на властта във Венецуела с отдръпване на Мадуро и производство на нови избори, само че президентът (Тръмп) ясно даде да се разбере, че след един избран миг би трябвало да умеем да вземаме решения ", добави Помпейо. " Той е подготвен да направи това, което се наложи ".

Шефът на Пентагона Патрик Шанахан анулира през вчерашния ден в последния миг планувано посещаване в Европа, акцентирайки като причина събитията във Венецуела.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР