След провалената процедура за избор на нов изтребител сега идеята

...
След провалената процедура за избор на нов изтребител сега идеята
Коментари Харесай

Кр. Каракачанов: Ще поканим още фирми, за да изберем най-удачния вариант за нов изтребител

След провалената процедура за избор на нов изтребител в този момент концепцията е да бъдат поканени всички, които могат да предложат и нови, и остарели изтребители, с цел да изберем най-удачния вид за нас, разяснява в Пловдив министърът на защитата Красимир Каракачанов:
" Ще поканим освен трите, които са взели участие до момента - Ф-16, " Грипен ", " Еврофайтър ", като имаме и писмо, изпратено от " Боинг ", Ф-18. Има и други оферти. Както знаете хърватите закупиха съвсем цяла ескадрила от Израел - Ф-16, блок 30, т.е. те са по-нови от тези, които ни ги предлагаха до момента "

" Но желая хората да са спокойни, че за разлика от други покупки в армията - скъпи или седящи по хангарите, или на земята,  този път тези пари няма да отидат напразно ", съобщи министър Каракачанов в Пловдив, куъдето дружно с председателя на Народно събрание Цвета Караянчева участваха на честването на 75-та годишнина от основаването на парашутно-десантните елементи в българската войска, чиито правоприемник през днешния ден е 68-ма бригада " Специални сили ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР