След провала с регистрацията на Няма такава държава шоуменът Слави

...
След провала с регистрацията на Няма такава държава шоуменът Слави
Коментари Харесай

Втори опит на Слави да направи партия през февруари

След неуспеха с регистрацията на " Няма такава страна " шоуменът Слави Трифонов отново стартира процедура за основаване на партия, която обаче ще се споделя " ИТН ". Той и екипът му към този момент са приели учредителната декларация, която се изисква по закон. Учредителното заседание на новата партия ще се организира на 16 февруари.

Миналата година Трифонов извървя законовата процедура, с цел да сътвори партия, съдът обаче отхвърли да я записва с претекста, че тя употребява нелегално българското знаме в логото си. Това основава опция жителите да свържат партийния знак със знамето на републиката, което е нелегално.

Трифонов обаче не се отхвърли и след окончателния отвод разгласи, че ще записва нова партия със " същите хора, със същите хрумвания, със същото наличие и със същите планове ", само че с ново име и лого. Думите му се удостоверяват и от учредителната декларация на " ИТН ", която е изцяло същата като тази на " Няма такава страна " от предходната година.
Една от задачите на партията, залегнали в документа, е жителите да избират директно основния прокурор на републиката.

През октомври 2019 година учредителното заседание на провалената " Няма такава страна " се организира при цялостна секретност. Журналисти и външни лица не бяха позволени на събитието, което завърши за малко над 20 минути. Делегатите отхвърлиха да приказват пред медиите. Вероятно и това на новата партия ще протече по подобен метод. Ще бъде и на същото място - в зала, в която преди 8 години беше учредено " Движение България на жителите " на Меглена Кунева, което по-късно прерасна в партия. През 2011 година, когато Кунева се кандидатира за президент, " Шоуто на Слави " намерено я поддържа и я назова " нашият претендент ".

Отсега е ясно и кой ще е в управлението на " ИТН ", тъй като шоументът разгласи, че я прави " със същите хора ". В Изпълнителния съвет евентуално още веднъж ще са сценаристите на доскорошното му шоу - Тошко Йорданов (зам.-председател), Ивайло Вълчев (зам.-председател), Филип Станев, Александър Вълчев, Драгомир Петров и Виктория Василева, която е основен секретар.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР