След провала на израелската мисия до Луната по-рано тази седмица,

...
След провала на израелската мисия до Луната по-рано тази седмица,
Коментари Харесай

Израел поправя грешката – праща нов апарат на Луната

След неуспеха на израелската задача до Луната по-рано тази седмица, компанията " Спейс Ай Ел " реши да конструира и изпрати до спътника на Земята втори уред. Както и за първата задача, " Спейс Ай Ел " ще разчита за набирането на средства на частни донори и необятната общност.

Частният израелски галактически транспортен съд " Берешит " с тегло 585 кг се разруши на 11 април при спускането си на лунната повърхнина. Ако опитът беше приключил сполучливо, Израел щеше да стане едвам четвъртата страна в света осъществила кацане на Луната след Съветския съюз, Съединени американски щати и Китай.

Мисията на " Берешит " в началото беше част от съревнованието " Лунар Екс Прайз " на Google и даже стигна до финала. Надпреварата обаче завърши предходната година, без да бъде излъчен победител.

От компанията взеха решение да продължат със лични старания, успявайки да съберат 100 милиона $. Дарения за задачата направиха както милиардери, по този начин и възпитаници, напомня " Днес.бг ". / dnes.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР