След провала и на третия мандат за сформиране на редовно

...
След провала и на третия мандат за сформиране на редовно
Коментари Харесай

Президентът започна срещи с потенциалните кандидати за служебен премиер

След неуспеха и на третия мандат за съставяне на постоянно държавно управление в границите на 49-ото Народно заседание президентът стартира срещи с евентуалните претенденти за длъжностен министър председател. В рамките на днешния ден беседва с трима.

Провали се и третият опит за постоянен кабинет в границите на 49-ото Народно заседание
Като първи в листата ръководителят на Народното събрание Росен Желязков остана на „ Дондуков “ 2 към 30 минути. Не стана ясно дали е подготвен да смени пленарната зала със заседателната в Министерския съвет. Разбра се обаче, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов не харесва концепцията.

„ Ще впрегна цялата пропагандна мощност на групата, на партията, да не ни го предизвиква. Защото цялата акция ще мине по този начин все едно ние управляваме “, разгласи Борисов.

Опция номер 2 за длъжностен министър председател – шефът на Българската национална банка Димитър Радев, също се срещна с Румен Радев. След срещата гуверньорът на Българска народна банка не споделя непосредствено, че би отказал да е длъжностен министър председател, само че разгласи какви са терзанията му. 

„ Не е добра концепция да се въвлича банката в политическия развой. Това ще хвърли политическа сянка върху институцията и то за дълъг интервал от време С концепцията да решим преходен проблем, ще създадем дълготрайни проблеми. Това не е редно да се позволява “, изясни Димитър Радев. 

Управителят на Българска народна банка изясни, че има и законови спънки той или неговите заместници да поемат ръководството на страната. Заместниците му Андрей Гюров, Петър Чобанов и Радослав Миленков също са в листата с вероятните служебни министър председатели. 

След Българска народна банка пристигна ред и на Сметната палата. Да беседва с Румен Радев пристигна ръководителят ѝ Димитър Главчев. И той не разгласи дали е подготвен да одобри премиерския пост, в случай че получи покана.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР