След протестната декларация на ДПС, осъждаща действията на кмета на

...
След протестната декларация на ДПС, осъждаща действията на кмета на
Коментари Харесай

Напрежението между кмет и Общински съвет в Дупница ескалира! След ДПС и ППКОД скочиха срещу безотговорното поведение на Първан Дангов

След протестната декларация на Движение за права и свободи, осъждаща дейностите на кмета на Дупница Първан Дангов, който се разгласи изрично срещу ОБС ръководителя и изиска незабавната му оставка, с декларация излязоха и отобщинската организация на Политическа партия КОД / Консервативно обединяване на десницата/– Дупница. Ето какво се споделя в документа:

С актуалната декларация показваме възмущението си от ескалиращо безотговорното държание на кмета на община Дупница Първан Дангов. Присъединяваме се към апела на Областния съвет на Движение за права и свободи, то да бъде прекъснато и ръководството на общината да се насочи към градивност и публичен разговор.
Считаме за рискова и неприемлива намесата на кмета Първан Дангов в работата на Общинския съвет. Принципът за разделяне на управляващите е базов в демократична страна като България и настояваме за изпълняването му.

Настояваме да спрат провокациите от страна на кмета, потреблението на трибуната на Общинския съвет и процедурните благоприятни условия за налагане на напън и слагане на ултиматуми, както и възпрепятстването на Председателя да извършва отговорностите, вменени от изборната му служба и законите на страната.
Призоваваме Първан Дангов да премисли държанието си, да употребява търпелив звук на другарство, да зачита престижа както на институциите, по този начин и на чиновниците в Общинска администрация и да извършва клетвата, която е положил, встъпвайки в служба, а точно “да работи само в полза на жителите на община Дупница ”.


Като демократична партия, ние от КОД, ще държим строго на спазването на демократичните правила, открити от законите в България и в дух на бистрота ще осведомяваме общесвеността за всички опити за погазването им. Убедени сме, че политиката напук и персонален реваншизъм е контрапродуктивна и нездравословна за локалната общественост. Тя дава неприятен образец и нанася мъчно поправими имиджови вреди на община Дупница. Настояваме за обезпечаване на естествени условия за работа на Общинския съвет и неговия законно определен ръководител.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР