След протеста на Възраждане“, Конституционният съд в петък абсолютно противоконституционно

...
След протеста на Възраждане“, Конституционният съд в петък абсолютно противоконституционно
Коментари Харесай

Ивайло Папов: С отмяната на референдума сглобката заби последния пирон в ковчега на българската демокрация

„ След митинга на „ Възраждане “, Конституционният съд в петък безусловно противоконституционно анулира провеждането на референдум за лв.. Демокрацията в България рухна - поредност от разнообразни ръководства направиха какво ли не, с цел да я убият. Няма смисъл да разясня политическите назначения на новите конституционни съдии, които в никакъв случай няма да се изправят против техни решения в Народното събрание. Но по-стряскащото е цялостното единогласие на конституционните съдии, дали своят вот срещу референдума. Един-единствен арбитър се опита с половин уста да се подпише с изключително мнение. Натискът, оказван от посолството е голям. Снимали сме какъв брой дни висеше автомобил на Американското посолство пред Конституционния съд - безусловно в седмицата по няколко пъти, което демонстрира че този съд към този момент не е самостоятелен и няма по какъв начин това да не провокира нашата ответна реакция, тъй като ние до последно ще се борим за ползите на България. “, сподели националният представител Ивайло Папов на конференция в Българска телеграфна агенция.

Разговорът му пред публицисти бе подбуден от анулацията на референдума от Конституционния съд и последвалите голям брой митинги на „ Възраждане “ в цялата страна.

„ През последните 30 години никой не е протестирал против решение на Конституционния съд - ние го вършим, тъй като законът е за всички и той би трябвало да бъде спазван, в това число и от ръководещите, които се пробват ежедневно да го погазват и въпреки това ще е да търсим вид битката за българският лев да продължи в Европейския съюз, в Европейската комисия и в Европейския парламент. Ние сме за опазване на националния ни суверенитет, а това става със запазването на националната ни валута. Еврото в този миг ще е икономическият палач на страната ни. Затова запазването на българския лев е наш главен приоритет. ", разяснява още Ивайло Папов. 

Той напомни, че страни с доста по-силна стопанска система от нашата отсрочват влизането в Еврозоната – Чехия, Полша, Унгария. 

„ Ние не сме подготвени за еврото, българите не са подготвени. Това е политическо решение против интереса на българския народ. Така че нашите митинги ще продължат. Подписали са се 604 хиляди души, а знаете ли още какъв брой хиляди не се подписаха от боязън да не бъдат уволнени. А какъв брой саботажи ни направиха – когато събирахме подписи една общинска компания съзнателно изпрати хора да попълнят неверни данни, в Бяла Слатина пък ни откраднаха 180 подписа, мога и още да изреждам. “, добави още Папов.

„ Възраждане “ счита да придвижи битката за лв. в Европейския парламент посредством петиция, самата политическа организация има доста поддръжници измежду разнообразни европейски партии.

„ Управляващите доста добре знаят какъв ще е резултата, в случай че се организира референдума, по тази причина ги беше боязън – отлагаха, въртяха, сукаха, тях не ги интересува какво желае народа, те извършват единствено и само заповедите на Американското посолство. Не се поколебаха даже да вземат това противоконституционно решение единствено, с цел да угодят на господарите си. „ Сглобката “ в действителност заби последният гвоздей в ковчега на българската народна власт. Абсолютна непоследователност, само че това води и до нашата ответна реакция. Всички виждаме, че Европа също стартира да се осъзнава, само че всеки един опит за смяна се потъпква. Немците от Алтернатива за Германия доста добре знаят по какъв начин да гонят техния интерес, когато от „ Възраждане “ взимаме едно решение - тъкмо това гледаме – да е в полза на общото и по този начин ще бъде постоянно. “, сподели в умозаключение Ивайло Папов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР