След протест на Районна прокуратура – Добрич срещу определение на

...
След протест на Районна прокуратура – Добрич срещу определение на
Коментари Харесай

Районна прокуратура - Добрич измениха мярката за неотклонение на мъж, отглеждал марихуана в дома си в Шабла

 След митинг на Районна прокуратура – Добрич против определение на Районния съд за налагане на мярка за неотклонение " домакински арест “ с електронно устройство за следене на 38-годишния В.П. от Варна, Окръжния съд дефинира най-тежката мярка за процесуална насила по отношение на мъжа, оповестиха от пресслужбата Апелативна прокуратура-Варна.

Той е притеглен към наказателна отговорност по обвиняване за развъждането на 86 растения от рода на конопа и за държане, без съответно позволение, на марихуана – закононарушения по член 354в, алинея 1 и по 354а, алинея 3, т. 1 от Наказателен кодекс.

На 20 април, в къща в град Шабла, където обвиненият обитавал чартърен, била открита оранжерия за произвеждане на наркотични субстанции. Избеното помещение на дома било оборудвано с всичко належащо за развъждане на марихуана – лампи, вентилатори, озонатори, климатик. Там били открити и конфискувани 86 растения, засадени в саксии.

Отделно от растенията били открити три буркана с 42 части смолисто вещество - хашиш с тегло 80 грама, три буркана със суха тревиста маса - марихуана, както и още девет пакета със същото наличие - общо 2 кг и 100 грама.

Определението на Окръжния съд е дефинитивно и не предстои на обжалване
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР