След простите в сектор земеделие вчера, днес с искания за

...
След простите в сектор земеделие вчера, днес с искания за
Коментари Харесай

Щафета на протеста: Медици и пожарникари искат по-високи заплати

След простите в бранш земеделие през вчерашния ден , през днешния ден с претенции за по-високи заплати са медиците, пожарникарите и чиновниците в АПИ.

Работещите в незабавните центрове от страната още веднъж настояха и за смяна на изискванията на труд. След шествие в центъра на София, последваха и къси среща с народни представители.

Вчера чиновници от земеделския бранш се събраха в символ на неодобрение против ниското заплащан

А на настояванията на синдикатите, от здравното министерство дадоха отговор, че „ въпросите за повишение на заплатите на работещите в центровете за незабавна здравна помощ, могат да бъдат решени с бюджета за идната година “.

Ние сме подготвени на ефикасни протестни дейности . Нормално ли е съгласно вас 2 лв. да е купонът за 12-часово дежурство - ваучър за храна. Заплатите на водачите са към 1070 лв., което е насмешка с труда им. Аз съм фелдшер. Отивам на адрес. Нямам екип - екипът ми е водачът “, споделя Елка Иванова.

Национален профсъюз „ Защита “ открива палатков лагер пред здравното министерство

Малко по-рано пред Народното събрание се събраха и чиновници на АПИ, на Тол ръководството и огнеборците под надпис „ За обективни приходи в бюджет 2023 и отбрана на трудовите права на работещите “. Те също разговаряха с депутати.

Утре на митинг излизат от приходната организация, Национален осигурителен институт, БНР и Държавната организация „ Архиви “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР