След проливния дъжд и градушка кметът Иван Портних и екип

...
След проливния дъжд и градушка кметът Иван Портних и екип
Коментари Харесай

Ето какво е състоянието на Варна след проливния дъжд и градушката

След проливния дъжд и градушка кметът Иван Портних и екип от общината направиха инспекция на уличната инфраструктура. По трасето на бул. "Васил Левски ", който към момента не е въведен в употреба, проблеми няма, такива обаче са открити по някои от прилежащите пътни артерии.

На кръговото с бул. "Владислав Варненчик ", наоколо до незавършено подсилване на канал за подземни връзки, е подкопан дирек от уличното осветяване. В момента екип на пожарната го маха. По разпореждане на кмета след прекъсването на дъжда кабелното трасе би трябвало да бъде бетонирано. Сериозно количество вода се е събрало на към 150 м. от кръговото на бул. "Цар Освободител " - в посока кварталите. На място са екипи от пожарната и ВиК. Проблемът е основан поради запушени шахти и свлечени земни маси, останали от строителния интервал.

В момента се отпушват шахтите, а на следващия ден всички реализатори би трябвало да почистят остатъчните строителни материали, предизвикали събирането на водата. Отново поради незавършен сектор за връзки е станало срутване на трошляк на кръговото с бул. "Сливница ". Разпоредено е разчистване на терена, а на следващия ден, след прекъсване на дъжда, по разпореждане на кмета секторът би трябвало да бъде приключен.

В региона на ХЕИ, където при последния дъжд имаше проблем, шахтите поемат водата. Голямо количество обаче се е стекло от Цветния квартал по новата тротоарна настилка на ул. "Подвис ". Там ще бъдат направени дъждоприемни решетки.

В остарялата част на бул. "Васил Левски " - до бул. "Осми Приморски полк " има малко количества вода, идваща от прилежащите улици. Там също на следващия ден ще стартират действия за създаване на дъждоприемна канализация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР