След проливните валежи в много райони от Източна България, в

...
След проливните валежи в много райони от Източна България, в
Коментари Харесай

Жълт код за валежи утре, очаква се захлаждане

След проливните превалявания в доста региони от Източна България, в следобедните часове на доста места в Западна и Централна България още веднъж ще бъде рисково горещо. Очакванията са за оптимални температури сред 34° и 39°, по-ниски в източните региони и по Черноморието.

В следобедните часове ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан северозападен вятър. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има превалявания, съпроводени от гръмотевици. Има условия за градушки.

Проливни превалявания и мощни гръмотевични стихии ще има в доста региони от страната и през нощта, и на следващия ден. Остават изискванията и за градушки. Причината - леден атмосферен фронт, който минава през страната.

Предимно слънчево ще бъде на следващия ден единствено над Западна България. Максималните температури ще бъдат в необятни граници - от 27° в североизточните региони до 37° в крайните югозападни, за София 28°.

И по Черноморието ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър, който денем ще отслабне и съвсем стихне. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините облачността ще е по-често забележителна. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан северозападен вятър.

В началото на новата седмица захлаждане се чака в цялата страна. Ще доминира слънчево време, с повече облаци в следобедните часове, когато още веднъж ще има региони с превалявания и гръмотевични стихии. В сряда и четвъртък още веднъж в съвсем цялата страна ще бъде рисково горещо.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР