След проливните дъждове и снеговалежи в Триград от края на

...
След проливните дъждове и снеговалежи в Триград от края на
Коментари Харесай

Мирен протест на жителите на Триград с искане за цялостен ремонт на пътя

След проливните дъждове и снеговалежи в Триград от края на предходната година, селото остана откъснато от света поради пропадналия път до обитаемото място. Ремонтът се бави, а това кара жителите на Триград да разгласят митинг. Протестът ще се организира на 12 февруари от 12 часа.



В отговор на подхванатите ограничения от страна на страната, защото се позволиха три от нашите претенции, няма да блокираме пътя посредством гражданско непокорство, както бяхме декларирали в началото. Ще проведем един кротичък протестен протест, това сподели Радост Караиванова за „ Денят стартира “. Остава едно искане, по което няма никакво придвижване. Свързано е с инженерно-геоложкия отчет, който е в кметството на община Девин, направен на 5 януари. Той сочи, че има 14 сектора, които имат заплаха да рухнат във всеки един миг – 10 сектора с подпорна стена, която може да пропадне и 4 сектора с откос на пътя, които могат всеки миг да се свлече, обясни тя.

Караивановя съобщи, че жителите на Триград имат искане за повсеместен ремонт на пътя Тешел-Кестен, тъй като той е животозастрашаващ, защото фундаментите, с които е направена подпорната стена, не са задоволително добре вкопани. Водата минава под фундаментите и поради това пътят е в това положение.

Във всеки един миг могат да рухнат нови сектори и да бъдем в същото изходно състояние. Искаме виновните институции да се срещнат с инженерно-геоложкия отчет и да вземат нужните ограничения, добави Караиванова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР