След прожекцията в Дома на Нефтохимика ще има среща с

...
След прожекцията в Дома на Нефтохимика ще има среща с
Коментари Харесай

„Киноваканция“ стартира в Бургас с Шекспир като улично куче

След прожекцията в Дома на Нефтохимика ще има среща с двама от актьорите във филма-Васил Илиев и Елеонора Иванова

Фестивалът „ Киноваканция “ ще започва довечера в Бургас с " Шекспир като улично куче ".
 
За втора година Бургас е хазаин на фестивала за ново българско кино от през днешния ден до 21 юни. С вход свободен в Дома на Нефтохимика ще бъде показана селекция от наградени на фестивалите „ Златна роза “ и „ Златен ритон “ игрални и документални филми. Това сподели пред БНР Кремена Димитрова от Националния кино център, която е уредник на фестивала, дружно с Община Бургас.

" Това са филми, които са провокирали интереса на публиката, на рецензията, на феновете на кино през миналата година и които са представителна извадка и моментна фотография за това какво съставлява българското кино през днешния ден. Програмата е структурирана така-в 15 часа ще има писмено или късометражно кино. Късната прожекция от 19.30 е за игрален филм и срещи с екипите, които са ги основали ", добави тя.
 
Част от сърцето ми постоянно е в Бургас покрай морето споделя Кремена Димитрова.

Откриването е през днешния ден от 19.30 часа с новия филм на Валери Йорданов „ Шекспир като улично куче “. Изборът е неслучаен, акцентира Димитрова.

" Филмът обра най-вече награди на миналогодишното издание на " Златна роза " във Варна-цели шест. Той е отличен за сюжет, за мъжка роля, за най-хубав филм, за постановка. Освен това е с младежка тема. Няма какво по-добро начало да дадем на фестивала, ние се надяваме да притеглим младежите, да ги приобщим към българското кино, да ги научим да вървят в салоните да гледат ", добави тя.

След прожекцията ще има среща с двама от актьорите във филма-Васил Илиев и Елеонора Иванова. Документалните филми от програмата за деня са " Моят чичо Любен " на Никола Бошнаков и Джеки Стоев от 15 часа и от 17.30 часа " Оловният боец ", отдаден поета Александър Петров, основал текстовете на най-големите шлагери на групи като " Тангра ", " Щурците " и доста реализатори.

Програмата прави поклон към две огромни имена в родното кино-Мария Статулова и Петър Слабаков. Разширява и локациите си-част от събитията ще бъдат в районната библиотека. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР