След проекта за 11 млн. лева, финансиран от ОП Околна

...
След проекта за 11 млн. лева, финансиран от ОП Околна
Коментари Харесай

Канализация по европроект излива фекални води по улиците на Средец

След плана за 11 млн. лв., финансиран от Оперативна програма " Околна среда " за доизграждане на канализацията в Средец, къщите в най-ниската част на града се наводняват при всеки по-силен дъжд. От шахтите на улиците вместо дъждовна се излива фекална вода.

Проблемът продължава към този момент шест години.

Улица " Петко Д. Петков " се намира в най-ниската част на обитаемото място. Преди реконструкцията на канализацията, дъждовните и битови води от къщите на улицата се заустват в дерето пред тях.

Един от живущите на ул. " Петко Д. Петков " Иван Узунов към този момент е събрал цяла директория с тъжби до институциите. Първото наводняване на улицата става 20 дни след полагането на канализационните тръби.

" При дъжд от шахтите в дворовете стартира да излиза нечистотия - фекалии и кал. Тази нечистотия наводнява мазетата и приземните етажи на къщите ", изяснява Узунов. По думите му, за последните 6-7 години наводненията са били 9.

Иван Узунов сподели още, че въпреки планът да предвиждал разделна канализация с две тръби - една за дъждовна и една за отпадни води, той е изпълнен с една тръба. Обяснението за неналичието на тръба за дъждовната вода било - стръмни улици.

Кметът на Средец Иван Жабов разясни, че виновните за резултата от плана са екоинспекцията, отрасловото министерство и ВиК сдружението.

От Министерство на околната среда и водите дефинират жалбите на хората като неправилни, голословни и некореспондиращи с действителните обстоятелства.

Същевременно при последния проливен дъжд поданици на Средец сигнализираха в обществените мрежи за плаващо бунище по река Средецка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР