След продължително отсъствие от футбола ни италианецът Пиетро Белардели цъфна

...
След продължително отсъствие от футбола ни италианецът Пиетро Белардели цъфна
Коментари Харесай

Италиански аферист е напът да затрие „Марица“

След дълготрайно неявяване от футбола ни италианецът Пиетро Белардели цъфна в Пловдив. Под прицела на известния аферист се оказа втородивизионният „ Марица ”. Белардели разправя, че е непосредствен с шефа на клуба Христо Христов и щял да се включва в ръководството.

 

Преди да харижат „ Марица ” на Белардели, пловдивските футболни шефове е добре да се срещнат с биографията на този човек. Още в края на 90-те години този италианец и ортакът му Пепино Тири поставят ръка на швейцарския „ Лугано ” посредством подставена компания. След като забъркват клуба в аферите си, по Белардели даже е открита пукотевица от незнайни лица. Италианецът се измита бързо, само че не и с празни джобове. Местното издание „ Вохен Цайтунг ” оповестява, че италианците си тръгнали с 13 млн. швейцарски франка след първична инвестиция от 4 млн. Да измамиш швейцарците с толкоз пари, си е документ за върховен пилотаж.

 

Изритани от „ Лугано ”, измамниците не престават грабежите на италианска територия. На прицел попадат третодивизионните клубове „ Кастел ди Сангро “, „ Леко “ и „ Акила “. Макар и дребни, в тях има по някой и различен милион за завличане. Джани Мина, публицист от вестник „ Савона ”, отбелязва, че е възмутително професионалната лига и футболната федерация да позволяват такива хора до ръководството на клубовете.

 

„ Леко ” " да вземем за пример е фалиран, а италианската работа по финансите във футбола СОVISОС открива неналичия за 1,65 млн. $ от футболния тим.

 

Феновете побесняват, обкръжават къщата на Белардели и го сгащват вътре. Докато разрушават портала, оня съумява да викне полиция. Запалянковци и карабинери се бият пред къщата му. В това време измамникът се измъкнал през задния вход и прескочил високия зид към прилежащия парцел. За неприятен шанс там го атакуват два добермана, пуснати да пазят имението от злосторници. Едва не го раздират.

 

През март 2003 година Белардели и шайката му най-неочаквано се появяват у нас в Стара Загора. Предлагат на тогавашния притежател Станислав Танев – Камилата 35 000 лева за мажоритарния дял. Добре, че инцидентно научили новината италиански последователи на „ Леко “ се свързват с фенклуба в Стара Загора и изясняват, че този е лъжец. Италианците са изгонени тъкмо когато Белардели към този момент разправя, че има подготвеност „ да пусне кредитна линия за завършване на договорката “.

 

Впоследствие италианците удрят на камък в опита си да заграбят някой клуб от Хърватия или Албания. Затова идват в България и поемат „ Спартак “ (Вн). С тях клубът даже не получава професионален лиценз и го изхвърлят при дилетантите. После цъфват във Враца. От швейцарското издание „ Тицино нюз “ обаче предизвестяват врачани с какви видове ще си имат работа. И там оставят борчове зад тила си. Не съумяват обаче да създадат удар където са били.

 

„ Ботев “ се оказва толкоз ошушкан, че няма какво да се открадне. А и да има, от врачани по-бързи крадци още не са се раждали. Единствено съумяват да употребяват клуба като хранилище за безработни италиански футболисти, до момента в който не се оказват изгонени и от там.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР