След продължително боледуване почина Игнат Димитров, дългогодишен радиоводещ и един

...
След продължително боледуване почина Игнат Димитров, дългогодишен радиоводещ и един
Коментари Харесай

Почина Игнат Димитров - радиоводещият, който 35 години съобщаваше нивото на река Дунав - Общество

След дълготрайно боледуване умря Игнат Димитров, дълготраен радиоводещ и един от най-разпознаваемите гласове в стратегиите на български език на Радио България, оповестява БНР.

Повече от 35 години гласът му звучеше и по стратегия „ Хоризонт “, всеки ден след 15:00 часа, с „ информация за равнището на река Дунав в сантиметри “.

През годините Иржи, както с обич го назоваха сътрудниците му, е бил редактор, водещ, преводач от съветски език и диктор на филми.

В продължение на три десетилетия неговият глас е част и от идентификационния сигнал на предаванията на Радио България на български език.

" С изключителна точност и безупречна интонация Иржи съобщаваше и ефирните честоти, на които можеше да бъде чуто Радио България по целия свят. Колегите му ще го запомнят и с невероятното му възприятие за комизъм, което успяваше да ни „ усмихне “ и в най-натоварените моменти " - напомнят от Радио България.

" Ще си вземем последно довиждане с Иржи на 1 февруари от 13:30 ч. в столичния храм " Св. Седмочисленици ", оповестиха неговите сътрудници от БНР.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР