След продължително боледуване на 84 години почина Видинският митрополит Дометиан.

...
След продължително боледуване на 84 години почина Видинският митрополит Дометиан.
Коментари Харесай

Светият синод ще заседава извънредно утре заради смъртта на митрополит Дометиан

След дълготрайно боледуване на 84 години умря Видинският митрополит Дометиан. Утре Синодът на Българската православна черква ще заседава изключително, с цел да дефинира наместник до избора на различен митрополит. Сряда, когато ще е погребението, е Ден на печал в община Видин.

Видин

В продължение на 30 години митрополит Дометиан беше отпред на Видинската епархия. Заради благия си темперамент беше обичан и скъп както от архиереи и свещеници, по този начин и от миряните.
Архимандрит Исаак: Дядо Дометиан служеше ревниво на светата православна черква, на Бога и на своето паство. Богомъдро го ръководеше и по всякакъв начин го подпомагаше, с цел да върви почтено по пътя на вярата.Александър Александров: Като научих незабавно дойдохме тук... възпламених една свещичка да му се откри и Бог да го елементарни.
В митрополията във Видин беше сложена книга за съболезнования.
Десислава Иванова, шеф на Регионалната библиотека във Видин: Той беше добре надъхан към цялото видинско общество. Той беше и добър другар и също така и донор.  Почина Видинският митрополит Дометиан Почина Видинският митрополит Дометиан
След дълготрайно боледуване през днешния ден на 84 години умря видинският митрополит Дометиан. В идващите дни Светият Синод ще се събере на изключително засед...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР